O sărbătoare cu totul specială

În fotografie: Aici începe Republica Moldova. Sculeni, podul peste Prut

În fotografie: Aici începe Republica Moldova. Sculeni, podul peste Prut
În fotografie: Aici începe Republica Moldova. Sculeni, podul peste Prut

Postul vamal Sculeni și-a deschis larg ușile. De aceasta dată, nu doar pentru cei care vor să treacă frontiera, dar și pentru curioși. Iar ”curioșii” au fost viitorii absolvenți ai liceului din Sculeni. Cu întrebările bine puse la punct, ei au venit, de Ziua lucrătorului serviciului vamal, la vama din localitatea lor.
Timp de două ore, elevii s-au aflat pe teritoriul Postului vamal Sculeni, fiind ghidați de însuși șeful postului, Nicolae Gorincioi. ”Prin astfel de activități, încercăm să le altoim tinerilor dragostea pentru profesia de vameș”, a menționat dînsul. Pentru început, le-a vorbit despre istoria instituției, despre procedura de intrare și ieșire din Republica Moldova, dar și despre principalele reguli de aflare pe teritoriul vămii.
Ulterior, elevii au recunoscut că au rămas plăcut surprinși de ceea ce au văzut și au auzit. ”Aceasta vizită este încă un plus în favoarea deciziei mele privind cariera profesională”, a subliniat Cristina Arghire, adăugînd că a rămas impresionată în urma vizitei la vamă. Și  Alina Leșanu a fost în asentimentul colegei sale de liceu, exprimîndu-și dorința ca, pe viitor, să fie deja colegă cu vameșii prezenți la întîlnirea respectivă.
Momentul culminant și, poate, cel mai așteptat a fost cunoștința cu un ”angajat” important al vămii – cîinele Charlie. Acesta le-a demonstrat cu vîrf și îndesat cît de conștiincios este și ce măiestrie are: a găsit toate pachetele de țigări pe care le-au ascuns înșiși elevii.
Potrivit lui Vitalie Vasilache, șef adjunct al Biroului vamal Ungheni, în gestiunea căruia se află și Postul vamal Sculeni, este deja o tradiție să fie organizate astfel de activități, prilejuite de Ziua lucrătorului serviciului vamal, marcată anual pe 4 septembrie. ”Nu ar fi rău deloc ca actualii vameși să transmită ștafeta, atunci cînd va fi nevoie, unor alți vameși, tot din Ungheni, care ar duce mai departe bunele tradiții ale noastre”, a făcut dînsul o remarcă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *