FOTO | Cîntec și voie bună de Zilele orașului Ungheni

IMG_0022Petrecere mare la cea dea 552-a aniversare a orașului Ungheni. Mii de locuitori ai orașului, dar și oaspeți, s-au bucurat de momente frumoase, multă distracție și de muzica bună  a interpreților cu renume, atît din țară cît și de peste hotare. Primăria orașului Ungheni, organizatorul evenimentelor, a avut grijă ca prima zi de sărbătoare să fie pe măsură. Astfel, Zilele orașului Ungheni au început în forță. Startul petrecerii a fost dat de Ansamblul de muzică și dans popular ”Struguraș” din Ungheni. Pe lîngă dansuri excepționale, unghenenii au avut parte și de o  expoziție a meșterilor populari, de bucate tradiționale, dar și de o prezentare a portului popular. Seara, organizatorii au ținut să aducă pe scena din centrul orașului interpreți îndrăgiți de public, precum Anișoara Puică, interpretă de muzică ușoară și populară, Silvia Zagoreanu, interpretă de romanțe, dar și interpreți de muzică populară precum Nicolae Paliț, Constantin Bahrin, Marina Coptu. Nelipsiți pe scenă au fost și interpreții de baștină. Așa că, Mariana Filipovici și Carolina Gorun au petrecut hramul orașului alături de ungheneni, încîntîndu-i cu pieselor lor.
Ziua de vineri, 29 august, a fost dedicată celor care îndrăgest muzica mixată de GJ. MC Viko, DJ Brunno, Dj Serjic, Yaroslav, Dj Delph și DJ Skanner au dat tonul distracției pînă noaptea tîrziu. Surpriza serei însă a fost formația ”Gândul Mâței”, care a incendiat și mai mult atmosfera.
În ulima zi de sărbătoare, 30 august, unghenenii au avut parte de un program artistic prezentat de colectivele Paltului de Cultură din Ungheni. Însă, nici în această zi nu a lipsit muzica bună și interpreți renumiți. Ionel Istrati, Olga Ciolacu, Dana Marchitan au fost doar cîțiva din cei care i-au făcut pe ungheneni să danseze pînă după miezul nopții. Invitatul special al serii a fost interpretul de muzică ușoară, Gabriel Dorobanțu din România. Puncul culminant al serii a fost dat focul de artificii excepțional.
Cele 3 zile de sărbătoare au rămas cu siguranță în mintea fiecăruia prezent la eveiment. Zilele de voie bună, distracție, bucate deliciase au fost pe placul tuturor, inclusiv și a delegațiilor din orașele înfrățite Auce (Letonia), Konin(Polonia), Reghin (România) și Carmel (Israel). Aceștia au fost impresionați de frumoasele  noastre tradiții și de energia pozitivă a unghenenilor.
Aceste zile speciale nu puteau fi atît de frumoase și reușite dacă nu-și aduceau aportul sponsorii și agenții economici. În acest sens, Primăria orașului Ungheni, aduce sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentelor. Datorită lor Zilele orașului Ungheni s-au desfășutat la cel mai înalt la nivel. [wzslider]
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *