Unghenean reținut pe malul Prutului cu 25 mii de țigarete de contrabandă

Imagine: border.gov.md
Imagine: border.gov.md
Imagine: border.gov.md

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de frontieră pe linia combaterii traficului ilegal cu produse de tutungerie a rezultat cu anihilarea unei tentative de trecere ilegală a ţigărilor peste râul Prut. 25 mii de țigarete cu timbrul de acciz al Republicii Moldova și un cetățean moldovean ce intenționa să le transmită ilegal în țara vecină, au fost descoperite la data de 23 august curent.

Ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Vest au declanșat mai multe acțiuni operative pe teritoriul deservit de către Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni, urmare a unor informații privind implicarea unor persoane în activități ilicite de transmitere a produselor de tutungerie peste frontiera de stat, cât și aflarea acestora în zona de frontieră respectivă. În acest sens, la 300 metri de râul Prut a fost observată o persoană care căra în spate un obiect suspect, asemeni coletelor de transportare a țigărilor de contrabandă. Persoana în cauză dându-și seama că este urmărită a aruncat coletul și a încercat să fugă de la fața locului, însă nu i-a reușit, polițiștii de frontieră au reținut-o.

Din cercetările preliminare s-a aflat că, bărbatul în vârstă de 25 de ani este locuitor al satului Zagarancea, raionul Ungheni. În declarații, acesta a recunoscut că intenționa să transmită ilegal țigări unui cetățean român, cu care se înțelesese prealabil pentru a le prelua de pe malul Prutului.

În colet s-au depistat 25 000 de ţigarete marca Plugarul, care au fost valorificate la suma de aproximativ 7200 lei.

Cazul este în continuare cercetat de ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră, cu scopul de a elucida toate circumstanţele şi deconspira participanţii, cu ulterioara atragere ai acestora la răspundere în conformitate cu legislaţia națională.

Sursa: border.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *