Se vor în Europa fără ciubote și galoși

Imagine simbol: www.timpul.md

Imagine simbol: www.timpul.md
Imagine simbol: www.timpul.md

Cristeștiul este unul dintre satele nisporenene care optează pentru cursul pro-european pe care-l va face pe niște drumuri asemănătoare cu cele europene. Cel puțin așa a declarat pentru ”Expresul” primarul Alexei Secrieru, menționînd că, în cel mult zece zile, Cristeștiul se va alege cu încă cinci porțiuni de drum nou-nouțe, ceea ce va însemna că circa 70% din drumurile locale vor fi practicabile pe tot parcursul anului. Se lucrează intens la reparația capitală a unui drum cu lungimea de 800 metri. Altul, de 110 metri, este construit capital.
Pentru aceste două drumuri se va cheltui jumătate de milion de lei din Fondul Rutier. Celelalte trei porțiuni de drum, cu lungimea de 600, 260 și, respectiv, 200 metri, vor fi din pietriș, iar banii vor fi luați din bugetul local – circa 200 mii lei. Există, însă, și contribuțiile gospodarilor din zonă, care au scos din buzunar cîte 2000 de lei. Alexei Secrieru a subliniat că inițiativa de a amenaja aceste sectoare de drum aparține oamenilor, iar primăria i-a sprijinit.
”Bucură faptul că, în ultimul timp, se schimbă mentalitatea oamenilor de la sat. Dorindu-și mai mult confort, ei nu așteaptă să i-l facă cineva, dar vin și cu contribuția lor”, a punctat primarul, după care a concluzionat: ”Vrem ca, pînă la anul, sătenii să uite de glod, ciubote și galoși”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *