Box și tenis de masă într-un cătun

În fotografie: Primele lecții de box la Mînzătești, oferite de Octavian Țîcu
În fotografie: Primele lecții de box la Mînzătești, oferite de Octavian Țîcu

Un sat mic, cu o populaţie de aproximativ 500 de oameni, situat la zeci de kilometri de oraşele importante, a fost, pe 22 iulie, gazda unor oaspeți importanți, veniți atît din Ungheni, cît și din Chișinău. Însuși multiplul campion al Republicii Moldova la box, participant la Jocurile Olimpice de la Atlanta, Octavian Țîcu, s-a aflat, în acea zi, la Mînzăteşti, căci despre acest sat e vorba. Au venit, alături de el, omul de afaceri, patronul Clubului de Fotbal ”Costuleni”, Iurie Chirinciuc, renunmitul comentator sportiv, publicistul și omul de televiziune Efim Josanu, dar și alte personalități.
De ce? Pentru că anume la Mînzătești, pe 22 iulie, a fost inaugurată o mini-sală de box, dotată cu cele necesare pentru antrenamente: un sac de box, două saltele, patru căști și patru perechi de mănuși de box.
Copiii veniți la eveniment au avut parte și de un antrenament pe cinste. Octavian Țîcu le-a și dat primele lecții. O bună parte dintre ei nici nu şi-au dat seama cine, de fapt, îi antrenează. O fetiţă avea să exclame ulterior: ”Mi-a plăcut lecția de box pe care ne-a dat-o omul acela”, aratînd cu degetul spre boxer.
În aceeași zi, la Mînzăteşti a fost adusă și o masă de tenis, impulsul fiind dat de campania  socială ”O masă pentru şcoala ta”, realizată, pînă nu demult, de  Compania ”Teleradio-Moldova”. Această masă a creat mare forfotă în rîndurile copiilor prezenți la eveniment, ei fiind  nerabdători să încerce paletele și mingea de ping-pong. Totuşi, primul meci a fost disputat între Iurie Chirinciuc, cel care a donat-o, și primarul satului,Vasile Bodrug.
De notat că atît mini-sala de box, cît și masa de tenis sînt amplasate în căminul cultural din localitate. ”Este absolut important ca un sat, aparent îndepărtat, să aibă o sală improvizată de box şi o masă de tenis, acestea fiind atribute simbolice ale unui ataşament pe care copiii o să-l aibă în viitor față de sport”, a subliniat Octavian Țîcu.
Potrivit primarului Vasile Bodrug, primăria s-a ocupat de căutarea sponsorilor, dar şi de reparaţia actualei săli de box. ”Odată cu deschiderea acestei săli, și copiii, și adulții vor avea posibilitatea să se ocupe mai serios cu sportul, dar şi să ducă un mod de viaţă mai sănătos”, a afirmat dînsul.
În ceea ce priveşte costurile echipamentului pentru box și ale mesei de tenis, sponsorul principal, Iurie Chirinciuc, a preferat să nu spună cifra concretă. ”Aceste gesturi îmi aduc satisfacţie, știind că vor aduce doar beneficii copiilor. Ei se vor aduna aici şi vor practica sportul”, a menţionat dînsul.
Potrivit site-ului trm.md, omul de afaceri a donat, pînă în prezent, cinci mese de tenis în raionul Ungheni.
Mihaela Ciupercă,
studentă stagiară


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *