Primăriile instruite pentru prevenirea cazurilor de înec

În fotografie: Aşa au învăţat să salveze vieţi de la înec

În fotografie: Aşa au învăţat să salveze vieţi de la înec
În fotografie: Aşa au învăţat să salveze vieţi de la înec

Un șir de exerciții ce țin de securitatea și protecția populației în bazinele acvatice au fost prezentate reprezentanţilor primăriilor din raionul Călăraşi, pe 16 iunie, de către angajații Serviciului Situații Excepționale. Partea teoretică a avut loc în sala de ședințe a Consiliului raional, iar cea practică – la un lac din localitate.
„Ne-am propus să aducem la cunoștință metodele salvării de la înec, pentru a evita astfel unele tragedii”, a declarat căpitanul secției de salvare din Chișinău, Emil Iașciuc. Cei prezenţi, la rîndul lor, au apreciat drept utile aceste exerciții. „Chiar dacă ştiam multe din cele expuse azi, cred că  exercițiile respective au fost de un real folos. Am învățat şi lucruri noi, care îmi vor fi de ajutor, mai ales mie, caci sînt şi arendaș al unui iaz din Frumoasa”, a spus Efim Stratan, inginer cadastral la primăria Răciula.
Campania de prevenire a cazurilor de înec se va desfășura pe toată perioada verii. De la începutul sezonului estival, au fost înregistrate în R.Moldova deja 15 cazuri de înec.
CĂLĂRAŞI | Alexandru Trifan,
student stagiar 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *