În poșeta femeii | Leacuri băbeşti împotriva arsurilor solare

Imagine simbol: remediunatural.wordpress.com

Imagine simbol: remediunatural.wordpress.com
Imagine simbol: remediunatural.wordpress.com

Prevenirea este cea mai bună metodă. Dacă aţi fost însă la plajă şi v-aţi ales cu băşicuţe şi arsuri, există anumite remedii naturiste, care vă pot ajuta să diminuaţi efectele neplăcute.
Oţetul poate fi folosit fie pulverizat direct pe porţiunea afectată, fie aplicat prin comprese cu prosoape înmuiate în oţet.  Şi uleiul de măsline are efecte benefice în tratarea arsurilor solare. Acesta poate fi combinat cu oţet şi aplicat direct pe zona afectată. Se amestecă două linguriţe de ulei de măsline cu două linguriţe de oţet şi se masează bine pielea arsă. După ce se lasă să acţioneze aproximativ 40-60 de minute, se clăteşte uşor.
Folosiţi şi comprese cu ceai rece, obţinut din 4 – 6 pliculeţe de ceai. Compresele cu lapte sînt şi ele eficiente. Totodată, puteţi aplica şi iaurt direct pe suprafaţa arsă.Faceţi baie de aproximativ 30 de minute în apa călduţă, în care aţi adăugat două ceşti de bicarbonat de sodiu dizolvat.Aplicaţi felii de castraveţi direct pe pielea arsă. Pentru a spori efectul, radeţi castraveţii şi amestecaţi-i cu lapte, apoi aplicaţi soluţia obţinută pe porţiunile arse.
Cartofii cruzi, raşi şi aplicaţi direct pe piele, au la fel un efect benefic asupra arsurilor solare.Şi ouăle crude, aplicate direct pe piele, fac minuni.
Mierea de albini este un calmant excelent, dacă este aplicată direct pe piele. De asemenea, puteţi încerca şi o soluţie obţinută din miere de albine şi sirop de lămîie (patru părţi miere şi o parte sirop de lămîie) sau din miere de albine şi lapte (proporţie egală).Şi muştarul de masă fără condimente poate fi folosit pe post de cremă calmantă.Compresele direct pe arsuri cu zeamă de murături sînt eficiente. Şi spuma de ras poate fi extrem de utilă.
Atenţie însă! În cazul arsurilor severe, asociate cu insolaţie, trebuie să consultaţi de urgenţă medicul specialist.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *