Incubatorul de afaceri din Nisporeni între prezent şi viitor

Imagine: albasat.md

Imagine: albasat.md
Imagine: albasat.md

Lucrările de reparație a clădirii Incubatorului de afaceri din Nisporeni sînt realizate, la ora actuală, în proporție de 30 la sută, chiar dacă pînă la preconizata deschidere a instituției a rămas destul de puțin timp.
Totuşi, Vitalie Lazăr, şeful Secţiei Economie Nisporeni, el şi administratorul incubatorului,  instituit în funcția respectivă pe 11 iulie curent, se declară optimist. Dînsul este încrezut că, pînă la 15 septembrie, toate lucrările vor fi finisate, iar în luna octombrie business-incubatorul își va deschide ușile pentru a-și primi rezidenții.
”Lucrările decurg conform termenilor stabiliți, așa că nu ar trebui să apară probleme în ceea ce priveşte darea în exploatare a edificiului în termenii stabiliţi”, ne-a spus oficialul, menționînd că de acest lucru s-au convins și experții europeni, aflați recent la Nisporeni. Ei s-au deplasat aici  pentru a se documenta la ce etapă se află implementarea proiectului în cauză.
Pentru reparația și amenajarea clădirii incubatorului se vor cheltui, în total, circa șapte milioane de lei, bani oferiţi atît de Uniunea Europeană, cît şi din bugetul de stat. ”Experții au venit, au văzut și au apreciat pozitiv tot ceea ce s-a făcut pînă acum. Rămîne să atragem cît mai mulți doritori de a-și dezvolta afacerea în incubator”, a conchis Vitalie Lazăr.
Business-incubatorul din Nisporeni va putea găzdui 20 de rezidenți. Pînă în prezent, au fost depuse zece cereri, prin care se solicită oferirea de spaţii pentru diverse domenii de activitate antreprenorială, cum ar fi: salon de frumusețe, patisertie, pizzerie, producerea măștilor venețiene, servicii imobiliare, servicii de proiectare în construcții, servicii de taxi.
Pe lîngă faptul că rezidenților li se va fi oferit spațiu la un preț avantajos și condiții bune de dezvoltare a afacerii lor, aceștia vor mai avea posibilitatea să beneficieze de consultanță gratuită în domeniul scrierii proiectelor și atragerii investițiilot străine, a mai spus Vitalie Lazăr.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *