Gata pentru un trai fericit

Imagine: newsmoldova.md

Imagine: newsmoldova.md
Imagine: newsmoldova.md

Pe 17 iulie, la Călăraşi au fost date în exploatare primele 40 de locuinţe sociale din R. Moldova: cîte 20 cu două şi, respectiv, trei odăi. La eveniment a fost prezent însuşi ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, dar și președintele raionului, Ilie Rău. „Personal, sînt mulțumit de calitatea lucrărilor”, a declarat ministrul.
Construcția blocului cu cinci niveluri a început în anul 2013 și a fost finalizată într-un timp record. La el au muncit 50 de muncitori, dintre care jumătate – din Călăraşi. Apartamentele au tot ce trebuie pentru ca familiile călărașene să se poată muta chiar azi în ele.
„Sîntem încă în faza de selectare a beneficiarilor, conform unui regulament special publicat în Monitorul Oficial. Cred că ne vom oferi locuinţe, în special, familiilor tinere care muncesc în sfera bugetară”, a menţionat, pentru „Expresul”, preşedintele raionului. Potrivit dînsului, au fost depuse peste 70 de cereri.
În 2015, va începe construcţia locuinţelor sociale la Nisporeni, iar în 2016 – la Ungheni. Per total, locuinţe sociale vor fi construite în 14 raioane şi asta, datorită Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile din R. Moldova, finanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *