Două cazuri de înec în două zile

InecSăptămîna trecută, în zilele de sîmbătă şi, respectiv, duminică, pe 28 şi 29 iunie, au fost înregistrate două cazuri de înec: unul la Ungheni şi altul la Călăraşi.
Sîmbătă, a venit la iazul de la  la Veveriţa, Ungheni, un adolescent, în vîrstă de 15 ani. A intrat în apă şi nu a mai ieşit la mal. După mai bine de o oră de căutări, o echipă a Direcţiei Situaţii Excepţionale Ungheni a scos la suprafaţă corpul neînsuflețit al băiatului.
Un al doilea caz s-a înregistratduminică, în apropiere de satul Păuleşti, Călăraşi. Aici, un bărbat, în vîrstă de 45 de ani, s-a avîntat să treacă înot iazul. La întoarcere, însă, din cauza oboselii, nu a mai avut puteri. Cei aflați pe mal au observat că bărbatul dă semne de înec. Cineva a încercat să-l ajute, dar fără succes. Ulterior, au chemat ajutoare. A fost însă prea tîrziu, chiar dacă a intervenit o echipă de scafandrieri. Abia după trei ore corpul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit.
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii despre riscul înecului atunci cînd nu sînt respectate normele de securitate. Reamintim că primul caz de înec la Călăraşi s-a înregistrat la sîrşitul lunii aprilie. La Ungheni, acesta este primul caz.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *