În bucătărie cu… Lidia Morocica | Pîrjoale din dovlecel
Lidia Morocica este secretara Consiliului local Brătuleni, raionul Nisporeni. O fire deschisă, săritoare la nevoie, ne-a servit cu o mîncare de sezon. Ducînd un stil de viaţa aproape vegetarian, dînsa a împărtăşit reţeta cu toţi cititorii „Expresului”, asigurîndu-ne că este una foarte gustoasă, sănătoasă şi uşor de preparat. O pregăteşte atît cît permite sezonul dovleceilor.
Pîrjoale din dovlecel
Se ia un dovlecel mai mare, se taie felii şi se lasă pentru cîteva minute să se scurgă bine de apă. Apoi se dă prin maşina de tocat carne. În masa obţinută se adaugă două ouă, se pune după gust sare, piper negru şi usturoi. La sfîrşit, se adaugă şi făina de grîu atît cît cere compoziţia. Se amestecă bine, astfel încît compoziţia să fie una moale.
Într-o tigaie se toarnă ulei şi, cînd acesta este încins, se fac, cu ajutorul unei linguri, pîrjoalele şi se pun la prăjit. Se prăjesc pe ambele părţi pînă capătă o crustă aurie. Pîrjoalele din dovlecei pot fi preparate şi la aburi.
Lasă un răspuns