În bucătărie cu… Angela Negură | Escalop în sos

Imagine simbol: www.bucataras.ro

Imagine simbol: www.bucataras.ro
Imagine simbol: www.bucataras.ro

Este un bun specialist la Oficiul Stare Civilă din Călăraşi dar şi o bună gospodină. Dînsa ne-a „servit” cu bucatele copilăriei sale. Aroma acestei mîncări îi aduce aminte de mama, de casa părintească, de copilăria ei. Deci, mai pe scurt vorbind, reţeta a „furat-o” de la mama sa şi acum o pregăteşete foarte des iar cei apropiaţi o apreciază.
Escalop în sos
Este nevoie de un kilogram muşchi de vită. Se taie felii şi fiecare felie în parte se bate cu ciocănaşul de bucătărie ca să fie de o grosime portivită. Se presară cu sare şi piper negru şi se pune într-un vas una peste alta şi se dă la rece pentru cîteva ore pentru a se îmbiba ingredientele în carne. După dorinţă se poate de presărat şi usturoi pisat printre feliile de carne. Apoi, într-un vas se toarnă nişte făină de grîu, se tăvăleşte carnea prin această făină şi se prăjeşte pînă capătă o crustă aurie. Într-un ceaun cu fundul plat, se toarnă un pic de ulei şi se pune ceapă taiată mărunt, cantitatea acesteia fiind după dorinţă, şi se lasă să se soteze. Se ia ceaunul de pe foc şi se pune carnea prăjită. Se toarnă apă peste carne ca aceasstă să fie acoperită fie de un deget sau două, iarăşi după preferinţe. Se pune la foc şi după ce începe să fiarbă se dă focul mic de tot. Se lasă pentru două ore. Se pune şi sare după gust. Înainte de a fi luată de pe foc cu 15-20 minute, se ia două linguri de făină şi se pun într-un vas peste care se toarnă un pic din sosul din ceaun. Se mestecă bine şi se toarnă înapoi în ceaun peste care se adaugă şi usturoi pisat. Se serveşte cu orice fel de garnitură. Carnea de vită poate fi înlocuită şi cu carne din piept de pui sau muşchi de porc. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *