Agrişele oferă multe beneficii pentru sănătate
Alături de coacăzul roşu şi de afine, agrişele sînt unul dintre fructele de pădure binecuvîntate, care pot face mult bine pentru sănătatea oricărei persoane şi, în special, persoanele trecute de prima tinereţe.
Pentru cei care suferă de afecţiuni ale ochilor, introducerea agrişelor în dietă vă aduce un plus de sănătate, aceste fructe putînd ameliora simţitor afecţiuni precum cataracta sau hipermetropia. În cosmetică, agrişele servesc de asemenea şi la prepararea de tonice eficiente pentru creşterea părului şi pigmentarea naturală a firelor de păr.
Pentru cei care suferă de o lipsă marcată a apetitului alimentar, în special copiii, se pot combina agrişe cu puţină miere de albine, iar rezultatele vor fi dintre cele mai bune, putîndu-se înregistra şi creşteri sănătoase în greutate astfel. În plus, consumul de agrişe va stimula şi activitatea sistemului circulator şi pe cea a inimii, iar beneficiile vor fi astfel vizibile la scurtă vreme dupăintroducerea lor în dietă.
Ca agent de întărire a sistemului imunitar, agrişele, la fel ca toate fructele de pădure, joacă un rol pozitiv, protejînd organismul de infecţii diverse, atacul bacteriilor, diaree, dizenterie, inflamaţii ale organismului şi afecţiuni ale sistemului digestiv. Inclusiv ca agent de detoxifiere, agrişele vor acţiona benefic, deoarece conţine cantităţi mari de substanţe active, care curăţă organismul de toxine. Din punct de vedere nutriţional, agrişele conţin, pe lîngă vitamine şi minerale, proteine care ajută la repararea celulelor afectate din organism, şi au şi puţine calorii. Ceaiul de agrişe este un excelent remediu în stările gripale, iar colesterolul va scădea cu siguranţă, dacă se fac cure săptămînale de agrişe.
Din multe puncte de vedere, agrişele sînt un aliment-minune, demn de introdus în aproape orice dietă.
Lasă un răspuns