Zile de glorie și bucurie pentru sportivii nisporeneni

Imagine simbol: www.realitatea.net

Imagine simbol: www.realitatea.net
Imagine simbol: www.realitatea.net

Fotbal, haltere, gimnastică pe trambulină….În perioada 22-25 mai, la Nisporeni s-au desfăşurat: Campionatul naţional la haltere, Turneul la haltere ”Victor Mihailov”, Turneul naţional la gimnastica pe trambulină în memoria antrenorului emerit Ion Caragia. În plus, ”Speranța Nisporeni” a reușit să se califice în Divizia A a Campionatului național de fotbal.
Dar s-o luăm pe rînd.
Haltere
Grigore Brașoveanu, directorul Școlii sportive din Nisporeni, antrenor emerit al R. Moldova la haltere, ne-a comunicat că cei 22 de sportivi nisporeneni au avut o prestație foarte bună atît  la  campionat, cît și la turneul de haltere. De notat că la aceste competiţii au participat circa 150 de halterofili din republică. Gazdele au obţinut 5 medalii de aur, una de argint și una de bronz. Iată cine au fost eroii: Mihail Berbec (categoria de greutate 32 kg), Marin Robu (50 kg), Dorina Sirițanu (53 kg), Ion Țărnă (62 kg), Marcel Guidea (105 kg) – locul I; Gheorghe Isachii (36 kg) – locul II, Denis Drumea (50 kg) – locul III.
Gimnastica pe trambulină
Lupta pentru întîietate s-a dat între 44 sportivi din Nisporeni, Bender și Leova. Potrivit lui Gheorghe Matasari, antrenorul echipei nisporenene la gimnastica pe trambulină, absolut toţi deținătorii locului I, la toate cele cinci probe, sînt nisporeneni. În cadrul aceleiaşi competiții a fost desemnat și cel mai bun gimnast, care este tot din Nisporeni. Este vorba de Ion Șcurco, în vărstă de 14 ani, care a îndeplinit cel mai complicat program de gimnastică pe trambulină.
Fotbal
Momente de glorie pentru fotbaliştii  de la ”Speranța Nisporeni” care, după o pauză de 15 ani, iată că revin în forță, reușind, într-un timp record, să promoveze în Divizia A a Campionatului național de fotbal. ”Sînt fericit ca niciodată. Am zis că, într-un an, cîștigăm campionatul. Zis și făcut!”, ne-a spus Alexandru Gardaș, președintele FC ”Speranța Nisporeni”. La fel de fericit s-a declarat şi Vasile Bîtca, președintele raionului Nisporeni, el şi președintele Asociației raionale de fotbal.
După un parcurs impresionant, elevii lui Petru Efros au pus punctul final, unul fericit, pe 24 mai, cînd au reușit o victorie, scor 1:0, în meciul decisiv cu FC ”Codru”. Acum, cu toţii îşi doresc ca la anul să ajungă în Dvizia Națională. Vasile Bîtca a dat asigurări că va susţine echipa şi în continuare. În scurt timp, clubului de fotbal îi va fi pus la dispoziţie un autocar cu 56 de locuri.  Mai mult ca atît, Consiliul raional Nisporeni a luat decizia de aloca 4 milioane de lei pentru construcția unui stadion cu înveliș artificial la Liceul ”Mircea Eliade” din Nisporeni, unde se va antrena ulterior ”Speranța Nisporeni”. Deocamdată, se va miza pe fotbaliştii crescuți la Nisporeni, unde există o şcoală bună pentru ei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *