În poșeta femeii | Ştiaţi că ceapa poate fi folosită nu numai în bucătărie?

Imagine: zumi.md

Imagine: zumi.md
Imagine: zumi.md

Orice gospodină ştie că nicio tocană şi nicio ciorbă nu se fac fără un pic de ceapă călită. Însă nici o clipă nu ne-am fi imaginat că ceapa poate fi folosită şi în afara bucătăriei. Deci, la ce este bună ceapa?
Respinge insectele. Vrei să fii un pic singură şi nemuşcată de ţînţari? Ia o ceapă şi freacă hainele sau pielea. Dacă mai scapă vreo înţepătură, tot ceapa te scoate din impas: frecţionează zona cu ceapă crudă şi vei calma iritaţiile.
Te scapă de durerea de gît.Fierbe o jumătate de ceapă şi fă-ţi un ceai care alungă durerea şi iritaţiile gîtului.
Scoate aşchiile de sub piele.Ia o bucată mică de ceapă şi pune-o peste aşchie cu ajutorul unei benzi adezive. Menţine o oră şi vei vedea apoi că aşchia va fi mai uşor de înlăturat.
Lustruieşte metalul.Zdrobeşte o ceapă şi combin-o cu apă. Ia amestecul cu ajutorul unei cîrpe şi freacă robinetele şi duşul.
Curăţă grătarul.Înfige furculiţa într-o jumătate de ceapă şi, cînd instrumentele sînt fierbinţi, încearcă să elimini depunerile.
Este o vopsea cît se poate de eco şi de…portocalie. Foile de ceapă pot fi puse într-un ciorap de damă sau într-un filtru de cafea şi fierte timp de 20 de minute. Lichidul rezultat este o vopsea perfectă pentru hîrtie sau ţesături.
Previne îngheţarea parbrizului.Taie jumătate de ceapă şi sterge cu ea parbrizul de cu seară. Vei preveni îngheţarea acestuia.
Absoarbe mirosul de „proaspăt vopsit”.Pune într-un bol cu apă cîteva felii de ceapă. Lasă bolul peste noapte în camera proaspăt vopsită pentru a absorbi mirosul de vapori degajaţi de vopsea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *