Nisporeniul și-a sărbătorit a 396-a aniversare

pag. 1 (2)Orașul Nisporeni a îmbrăcat straie de sărbătoare. În perioada 30 mai – 1 iunie, aici s-a perindat un şir de evenimente speciale, toate prilejuite de aniversarea de 396 de ani de la prima atestare documentară a localității.
Au avut loc numeroase expoziții, competiții sportive, iar culminația sărbătorii a fost pe 1 iunie, cînd întreg oraşul a fost învăluit în muzică şi voie bună. La eveniment a fost prezent însuşi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, dar şi Monica Babuc, ministrul Culturii.
Totul s-a petrecut în aer liber,  pe piața Ștefan cel Mare și Sfînt. Aici a fost amenajată, în premieră, o scenă mare pentru un concert de zile mari. În faţa unui public numeros s-au pordus atît artiştii locali, cît şi artişti consacraţi, cum ar fi: Anastasia Lazariuc, Natalia Gordienco sau Ionel Istrati. Moderatoarea spectacolului a fost  o nisporeneancă celebră – Maria Stoianov, vioristă, compozitoare.
Gheorghe Țopa, un alt nisporenean celebru, le-a făcut pămîntenilor săi o surpriză de zile mari, venind, din proprie iniţiativă şi absolut necondiţionat, să le aducă în dar un buchet de melodii.
”Sînteți o comunitate unită așa cum trebuie să fie întrega țară, mai ales acum cînd punem bazele viitorului nostru. Ne dorim să fim o țară cu adevărat europeană și trebuie să fim uniți ca să reușim”, li s-a adresat nisporenenilor Igor Corman.
Tot în acele zile de sărbătoare, Nisporeniul a fost gazda delegațiilor oficiale din orașele înfrățite: Lugoj, Sîngeorz Băi (România) și Tulcin (Ucraina).
Gazda evenimentului, în persoana primarului de Nisporeni, Ion Gangan, a oferit tuturor oaspeților de onoare cîte o eșarfă în culorile alb-albastru, cu stema orașului Nisporeni și, respectiv, a Republicii Moldova. Punctul final al sărbătorii a fost pus exact la miezul nopții, cînd a avut loc un impresionant foc de artificii.
Pentru organizarea sărbătorii Primăria Nisporeni a cheltuit circa 60 mii de lei. S-au implicat şi sponsorii, care s-au îngrijit de scenă şi de concert.pag. 1 (1)pag. 1


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *