Informaţii utile pentru fermierii mici

Imagine simbol: www.stefan-voda.md

Imagine simbol: www.stefan-voda.md
Imagine simbol: www.stefan-voda.md

Peste 30 de antreprenori în agricultură au participat, pe 27 mai, la un seminar de informare cu genericul „Ameliorarea, reproducerea, întreţinerea şi alimentaţia taurinelor”.
Potrivit lui Mihail Diacon, coordonator de proiect ACSA Călăraşi, cei prezenţi la seminar au fost persoane cu adevărat interesate, avînd în proprietate cîte două-trei taurine. „Am avut ca invitaţi  specialişti în domeniu, care le-au oferit oamenilor informaţii utile privind sursele de finanţare în dezvoltarea afacerilor, ameliorarea, reproducerea şi întreţinerea taurinelor”, a subliniat Mihail Diacon.
Astfel, doctorul habilitat Sergiu Cosman, şeful laboratului nutriţie şi tehnologii furajere, a vorbit detaliat despre pregătirea furajelor şi alimentaţia taurinelor. Ca să fie mai convigător, le-a prezentat şi un film, întitulat „Silozul în alimentaţia animalelor”.
„Dacă, după acest seminar, măcar trei-patru persoane vor încerca să deschidă o fermă de creştere a taurinelor, înseamnă că ne-am atins scopul”, a spus Mihail Diacon. Insuflă optimism faptul că participanţii la seminar s-au dovedit interesaţi de subiectul discuţiei, dovadă fiind multitudinea de întrebări care au parvenit.
Seminarul a fost organizat cu susţinerea financiară a Agenţiei Naţionale de Dezvoltare Rurală şi face parte din proiectul „Suport de urgenţă pentru agricultura Moldovei”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *