Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni se transformă în ȘANTIER

Imagine simbol: ziarulnational.md
Imagine simbol: ziarulnational.md
Imagine simbol: ziarulnational.md

Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni intră în reabilitare totală. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) a semnat astăzi un contract în acest sens cu compania internaţională selectată pentru reabilitarea celor două segmente de drum.

La licitaţie, pentru selectarea companiilor care vor executa lucrările pe cele două segmente, şi-au depus ofertele 14 participanţi, dintre care zece companii au fost precalificate. La etapa finală a tenderului, pentru executarea lucrărilor pe traseele menţionate a fost selectată compania „Evrascon” din Azerbaidjan.

Compania azeră va reabilita 22 km de drum pe traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni şi 37 km pe traseul Hânceşti-Lăpuşna. Valoarea contractelor este de 15 milioane de euro şi, respectiv, 18 milioane de euro.

Aici, pe lângă reabilitarea drumului, urmează să fie reconstruite și podurile, va fi construită o intersecție giratorie, demolate şi construite podeţe, vor fi construite sisteme de colectare și evacuare a apelor și construte noi porțiuni de drum.

Sursa: ziarulnational.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *