VIDEO | La 25 de ani o tânără din Ungheni se poate lăuda cu o afacere de succes în domeniul apiculturii

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Are doar 25 de ani şi a reuşit să pună pe picioare o afacere profitabilă. Este vorba despre o tânără apicultoare din oraşul Ungheni, care în doar doi ani a adunat peste 200 de familii de albine ce produc anual câte două tone de miere. Femeia de afaceri are şi doi angajaţi,care îi sunt prieteni din copilărie.
Elizaveta Mămăligă a reuşit prin intermediul unui program de instruire să pună pe picioare o afacere cu zumzet.
Pasiunea pentru albinărit o are de când era copil. Acum doi ani, tânăra a decis să continue îndeletnicirea tatălui său. Deşi are studii economice, a preferat să fie prietenă cu albinele, decât cu cifrele şi munca de birou.
„Nu este uşor, dar este interesant. La sfârşitul zilei îţi dai seama că ai învăţat foarte multe lucruri şi că azi ştii mai multe decât ieri”,  susţine apicultoarea Elizaveta Mămăligă.
Succesul Elizavetei se datorează şi susţinerii celor doi prieteni din copilărie, care îi sunt mereu alături.
Elizaveta spune că împreună fac o echipă care poate concuraprofesional cu apicultori cu experienţă.
„Este mai uşor fiind tânără să lansezi şi să dezvolţi o afacere. Eşti mai deschis pentru riscuri, pentru a înfrunta provocările care vin”, a mai spus Elizaveta.
Tinerii au învăţat să realizeze şi diferite lucruri din ceară.
„Această lumânare decorativă este făcută din această bucată de ceară care este extrasă de la albine.  Ea redă în cameră multă linişte şi un miros proaspăt şi plăcut”, spune partenera de afacere Aleaxandra Balta.
Pentru a-şi menţine clienţii fideli, Elizaveta le livrează produsele la domiciliu, care pot fi comandate şi online. Tânără are şi un mesaj pentru cei care au idei de afaceri.

„Trebuie să ştie foarte bine ceea ce vor să facă, ceea ce le place şi la ce sunt buni şi să nu renunţe la visurile lor„, a conchis tânăra Elizaveta Mămăligă. 

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *