În bucătărie cu… Eudochia Viziru | Peşte la cuptor

Imagine simbol: www.culoriledinfarfurie.ro
Imagine simbol: www.culoriledinfarfurie.ro

Preşedinta Agenţiei pentru Dezvoltarea Regionalăşi Integrarea Europeană Ungheni, Eudochia Viziru,  ne-a „servit” cu bucate preparate din peşte. Este o mîncare, spune dînsa, foarte sănătoasă, foarte uşoară, delicioasă,dar şi simplu de preparat.Poate fi pregătit atît din peşte proaspăt, cît şi din peşte congelat.
Peşte la cuptor
Este nevoie de 1,5kg de peşte, morcovi,ceapă,roşii, 50 ml ulei de floarea soarelui, sare şi piper negru. Peştele se punepe vreo două ore la marinat,doar în sare. În cazul în care nu dispunem de timp, putem să renunţăm la marinare. Morcovii se taie rondele medii,ceapa se taie fidea,  iar roşiile în bucaţi mari.Legumele se amestecă, se adaugă sarea,piperul şi uleiul şi se aranjează pe fundul tavei de copt unsă bine cu ulei.
Peştele se taieîn bucăţi, dacă e prea mare, şi se pune peste legume în tavă.Pentru a obţine o crustă rumenă şi frumoasă, este important să ungem bucăţile de peşte cu ulei sau maioneză. Se dă la rolă pentru 1-1,5 ore. Cînd se formează crusta rumenă, atunci peştele este gata. Dar trebuie de verificat şi legumele să nu fie prea fierte sau crude.
Peştele se serveşte atît rece, cît şi cald.
Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *