Vor să fie pregătiţi pentru noile reguli de joc

Imagine: http://ungheni.chamber.md/

Imagine: http://ungheni.chamber.md/
Imagine: http://ungheni.chamber.md/

Agenţii economici din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi vor fi informaţi despre noile „reguli de joc” urmare a semnării Acorduluide asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.  Startul a fost dat pe 14 martie.
Camera de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni, a organizat o masă rotundă, la care s-au pus în discuţie subiecte pe cît de importante, pe atît de actuale: „Acordul de creare a zonei de liber schimb aprofundat şi cuprinzător Republica Moldova-Uniunea Europeană” şi „Acordul de comerţ liber dintre Republica Moldova şi Turcia”. Au fost invitaţi agenţi economici din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi, reprezentanţi ai Biroului vamal şi ai administraţiei publice locale.
Potrivit Ingăi Ionesi, director al departamentului servicii comerciale din cadrul Ministerului Economiei, scopul seminarului a fost de a aduce la cunoştinţa producătorilor, exportatorilor şi importatorilor care va fi regimul de comerţ cu Uniunea Europeană urmare a semnării Acordului de liber schimb aporfundat şi cuprinzător cu UE, care este parte componentă a Acordului de asociere a R. Moldova la UE. „O mare parte dintre agenţii economici nu cunosc prea multe lucruri despre acest acord. Cred că le va fi util să afle care vor fi beneficiile în urma semnării acestuia, pentru a-şi planifica bussinesul mai eficient”, a explicat dînsa.
De notat că ideea Acordului este de a oferi businessului din Moldova condiţii similare celor din Uniunea Europeană. Astfel, documentul prevede eliminarea barierelor de comerţ, dar şi reforme economice profunde în ţară. La toate acestea s-a referit oaspetele chişinăuean.
Potrivit lui Serghei Cladco, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni, seminarul respectiv se înscrie în şirul de evenimente prevîzut de planul de măsuri, desfăşurate de Guvernul Republicii Moldova, cu privire la diseminarea informaţiei ce ţine de semnarea Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *