VIDEO | Bătută şi acuzată de violenţă. O femeie din Ungheni îşi aminteşte cu groază de anii trăiţi alături de soţul ei

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

S-a ales cu dosar penal după ce a muşcat degetul soţului în timp ce acesta o bătea. Este cazul unei femei din raionul Ungheni, victimă a violenţei domestice, care a fost cercetată penal şi plimbată prin instanţe timp de doi ani. Recent, printr-o decizie a Curţii Supreme de Justiţie,femeia a fost achitată.
Ludmila Iachimovschi îşi aminteşte cu groază de cei şase ani de violenţă pe care i-a trăit alături de soţul ei. Când a decis însă să-l părăsească şi a revenit acasă pentru a-şi strânge bagajele, femeia a fost bătută crunt. „În timp ce m-am apropiat de pat să scot încălţămintea el m-a apucat de la spate şi m-a doborât la podea, cu un picior s-a ridicat pe mine, cu o mână m-a ţinut de gât”, a explicat femeia.
În acest moment, Ludmila şi-a pierdut cunoştinţa. Şi-a revenit atunci când soţul o lovea peste faţă: „Mă lovea peste faţă, parcă mi-am revenit, dar cum l-am muşcat nu ştiu. Degetul a nimerit în gură şi dacă am strâns mi-a dat drumul, dar aşa poate că mă ucidea acolo. El a sunat la poliţie, a spus că eu m-am dus cu gălăgie, am vrut să-l bat”.
Pe numele Ludmilei a fost deschis un dosar penal. Femeia risca cinci ani de închisoare. Avocaţii spun că învinuirea a fost bazată pe acte false. „Nu există radiografia, însă în baza actelor primare s-a constatat că nu există nicio ruptură a ţesuturilor, nici măcar echimoze”, a precizat avocatul PromoLex, Lilia Potâng.
Astfel, Curtea Supremă de justiţie a clasat dosarul, iar decizia este irevocabilă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *