Iurie Leancă și Victor Ponta au marcat la Sculeni eliminarea vizelor pentru moldoveni

Imagine: Independent/Agerpres

Imagine: Independent/Agerpres
Imagine: Independent/Agerpres

Premierul Iurie Leancă și omologul său din România, Victor Ponta, s-au întâlnit marți cu locuitorii din Sculeni în cadrul unui eveniment care a marcat eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni de către statele membre ale UE.
Întâlnirea a avut loc pe stadionul din Sculeni în prezența mai multor localnici, majoritatea elevi de școală, care au serbat astfel Ziua Europei, după cum a spus premierul Iurie Leancă.
“Ziua de ieri este foarte importantă și sunt convins că se va înscrie în istoria independenței Republicii Moldova. Ziua de ieri și vizita de astăzi a Prim-ministrului român Victor Ponta este foarte importantă și pentru relația pe care o avem cu Bucureștiul. Vă spuneam că avem o conlucrare fără precedent cu Bucureștiul, o relație care vine să aducă multiple beneficii pentru cetățenii din Republica Moldova”, a declarat prim-ministrul.
La rândul său, Victor Ponta a mulțumit pentru primirea călduroasă, menționând că liberalizarea regimului de vize “Este doar încă un pas al Moldovei spre Europa. Și vreau să vă spun să aveți încredere că toți pașii pe care îi veți face în continuare sunt spre binele nu, în mod special al generației actuale, ci în mod special al generației care vine, a tinerilor care astăzi știu mai puțin despre ce înseamnă Europa și cât bine poate însemna acest lucru”.
Cei doi premieri s-au deplasat apoi la Punctul de Trecere a Frontierei Republicii Moldova spre România, de unde au traversat granița alături de câțiva cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice.
Victor Ponta și Iurie Leancă urmează să viziteze partea românească a gazoductului Iași-Ungheni.
Sursa: independent.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *