Conferinţa raională a Partidului Liberal: muncă, devotament şi demnitate

liberalConferinţa raională a Partidului Liberal, filialaUngheni, a adunat, pe 30 martie curent, în sala mare a Palatului de Cultură din Ungheni, peste 600 de persoane din majoritatea localităţilor din raion, dintre care 420 cu drept de vot.
Cele mai reprezentative delegaţii au fost din Hîrceşti, Costuleni, Alexeevca, Bumbăta, s. Corneşti, de la “Euroatlant” şi Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi” din Ungheni.
Ordinea de zi a Conferinţei a cuprins raportul preşedintelui Organizaţiei Teritoriale a PL Ungheni pentru perioada 2013 – 2014 (9 luni), alegerea organelor de conducere şi a delegaţilor la Congresul IV al Partidului Liberal.
În raportul său, preşedintele OT PL Ungheni, IurieChirinciuc, a menţionat atît realizările, cît şi lacunele, dar şi perspectivele organizaţiei.
Realizări:
– Păstrarea intactă a fracţiunilor PL în ConsiliulRaionalUngheni.
– Consolidarea organizaţiilor locale în majoritatea primăriilor raionului şi creşterea numărului de membri de partid.
– Susţinerea dezvoltării sportului prin donarea a trei mese de tenis în satele: Costuleni, Corneşti,  – Hîrceşti; dotarea cu cele necesare a cluburilor de şah din Costuleni şi Petreşti.
– Participarea cu delegaţii impunătoare la manifestaţiile organizate de PL.
– Deschiderea sediului OT PL Ungheni: str. Ion Creangă 4 (Zona Economică Liberă). Telefon: 0236 25231.
Lacune:
– S-a lucrat insuficient cu populaţia pentru a explica poziţia noastră şi a demasca mincinoşii de toate culorile prin implicarea aleşilor locali, activiştilor noştri, mass-media etc.
– Ne asumăm o parte din răspundere pentru promovarea la funcţii de conducere în structurile raionale a persoanelor care au trădat.
Am învăţat lecţia şi vom fi mai exigenţi!
Perspective:
– Consolidarea organizaţiei locale, astfel ca, pînă la 01.08.2014, să fim prezenţi în toate entităţile administraţiei publice locale Ungheni.
– Dublarea numărului de voturi obţinute în alegerile parlamentare din 2014 şi cele locale din 2015.
– Să devenim atractivi şi pentru minorităţile naţionale, deoarece avem acelaşi scop – o viaţă decent, în comun, în cadrul satului, raionului, în Republica Moldova.
În luările sale de cuvînt, vorbitorii au argumentat de ce au ales Partidul Liberal. Pentru că:
– este simbol de decenţă, onestitate şi corectitudine;
– este promotor al integrării în Uniunea Europeană şi al valorilor europene;
– luptă pentru dreptate şi adevăr;
– optează pentru ridicarea bunăstării populaţiei;
– promovează tineri şi femei în funcţii de conducere;
– susţine businessul mic şi mijlociu ca soluţie de dezvoltare economică a Republicii Moldova.
Ei au adus şi exemple concrete de activitate, venind şi cu propuneri pentru ridicarea eficienţei activităţii organizaţiei locale şi teritoriale a Partidului Liberal.
La conferinţa din 30 martie, Organizaţia Teritorială PL Ungheni şi-a ales organele de conducere şi delegaţii la Congresul IV al formaţiunii.
Preşedinte a fost ales Iurie Chirinciuc, vicepreşedinţi: Ion Harea, Alexandru Ursu (lider al organizaţiei de tineret), Maria Buruiană, care este şi şi preşedinta Organizaţiei de femei a PL. Secretar-coorodonator al OT PL Ungheni a fost aleasă Lilia Morari.
În final, cu o amplă informaţie despre activitatea fracţiunii parlamentare PL, despre viaţa social şi politică din Republica Moldova a venit preşedintele PL, Mihai Ghimpu. Dînsul a răspuns şi la  multiplele întrebări ale celor prezenţi în sală.
Mihai Ghimpu a reiterate rolul Partidului Liberal în iniţierea şi continuarea cursului european al Republicii Moldova. “Trebuie să spunem lucrurilor pe nume – datorită victoriei lui Dorin Chirtoacă la alegerile locale din 2007 în lupta cu PCRM, acum putem vorbi despre democraţie, vector European. Datorită eforturilor depuse de PL, a apărut AIE 1, AIE 2”,  a subliniat dînsul, după care a conchis: “Sîntem datori să le explicăm oamenilor că adevărul, dreptatea şi europenizarea sînt valorilepe care le-a promovat, le promovează şi le va promova Partidul Liberal şi care vor duce la bunăstarea populaţiei. Să invităm electoratul să iasă la votare, în pofida tuturor nemulţumirilor. În caz contrar, putem scăpa la guvernare comuniştii, care vor schimba cursul de dezvoltare din unul european în cel euroasiatic – de unde vrem să fugim. Avem susţinerea Uniunii Europen, dar trebuie să muncim şi noi”.
Mihai Ghimpu a înmînat legitimaţiile de membru al PL liderilor organizaţiilor  primare şi tinerilor care au aderat la Partidului Liberal. Cei mai activi membri ai Organizației au primit diplome de merit “pentru contribuția remarcabilă în promovarea valorilor liberale”.
”Vă mulțumesc pentru muncă, pentru devotament și pentru demnitatea cu care continuați să luptați întru realizarea misiunii istorice pe care ne-am asumat-o! Împreună pentru viitorul nostru european!”, a spus, la final, președintele Mihai Ghimpu.liberal1
Publicitate Politică


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *