În bucătărie cu…Elena Lungu | Negresă de post
. Şi de post. Nu-şi mai aminteşte de unde a „furat-o”. Are un caiet gros, în care scrie toate reţetele care îi plac. Atunci cînd i se face poftă de ceva gustos, imediat îl şi răsfoieşte. Acum, paginile caietului s-au deschis la o prăjitură cu cacao. Vă asigur că este foarte gustoasă.
Negresă de post
Pentru blat este nevoie de trei căni de făină, o cană de zahăr, 100 ml ulei, 400 gr gem de orice fel, două linguri de cacao, o cană de apă minerală, o linguriţă bicarbonat de sodiu stins în oţet, nucă pisată, coajă rasă de la o portocală, scorţişoară şi un pachet de zahăr vanilinat.
Într-un bol se toarnă apa minerală, peste care se pune şi zahărul. Se amestecă pînă zahărul se topeşte. Treptat, pe rînd, se adaugă şi celelalte ingrediente şi se amestecă bine.
După ce compoziţia e gata, tava de la cuptor se unge cu ulei sau margarină vegetală şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor pentru 40-50 minute. Cînd se scoate din cuptor, se presară deasupra nucă măcinată. Poftă bună!
Lasă un răspuns