Vsevolod Omelcenco: ”Dacă ”Expresul” este căutat la mii de kilometri de casă, înseamnă că e de calitate”

calS-a pomenit, într-o după amiază, cu căluțul ”Expresul” în pragul casei sale. Ne-a invitat în casă, ne-a pus la masă. Chiar dacă este ucrainean, a acceptat demult şi respectă cu sfinţenie obiceiurile locului. Este vorba despre doctorul Vsevolod Omelcenco din Nisporeni, care ne-a impresionat, în 2013, prin dragostea sa față de viață și profesie. La cei 84 de ani ai săi, el continuă să muncească, să trateze bolnavii şi să-şi facă planuri de viitor.
”Nu vă cunosc, dar, odată ce ați venit, vă poftesc în casă”, a spus simplu şi cu blîndețe. Soţia dînsului, Tamara, tocmai scosese din cuptor nişte plăcinţele de-ţi lăsa gura apă. Gospodarul casei s-a grăbit să aducă și un păhărel cu vin.
Căluţul „Expresul” l-a emoţionat cu adevărat. Din vorbă în vorbă, am ajuns şi la întrebările noastre tradiţionale.
Cînd ați aflat despre ziarul ”Expresul”?
Recunosc, nu auzisem despre ziarul ”Expresul” pînă în ziua în care aţi venit şi mi-ați solicitat un interviu chiar la locul de muncă, adică la spitalul din Nisporeni. Dacă îmi amintesc bine, era pe la sfîrşitul anului 2013. După ce articolul despre mine a apărut în ziar, apoi şi în internet, reacțiile nu au întîrziat să apară. Mi-au spus numeroşi nisporeneni, inclusiv colegi de serviciu,  că l-au citit, că le-a plăcut. Cineva dintre foștii mei pacienți, aflîndu-se în Italia, a dat de acest articol și mi l-a expediat prin poștă la domiciliu. A fost foarte plăcut momentul. Eu nu am acasă calculator. Sînt de modă veche și comunic cu cei apropiați prin scrisori. Tot prin scrisoare voi transmite articolul pe care l-aţi scris despre mine și fiicelor mele. Una e în Federația Rusă, iar cealaltă – în Italia. Las’să se mîndrească cu mine.
Ce părere ați reușit să vă faceți despre ziar ?
Din păcate, nu cunosc ”Expresul”, dar știu bine ce înseamnă puterea cuvîntului scris de voi. După istoria cu articolul care a ajuns la mine tocmai din Italia, mi-am dat seama că ziarul este citit nu doar în raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, ci mult mia departe. Dacă este căutat la mii de kilometri de casă, înseamnă că e de calitate. Trebuie neapărat să mă abonez și eu la acest ziar.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *