VIDEO | Impuși să-și împartă ajutorul social cu asistentul social

Imagine: jurnal.md

Imagine: jurnal.md
Captură: jurnal.md

Cine împarte, parte-şi face. Vechea zicală se potriveşte perfect în cazul asistentei sociale din satul Cornova, raionul Ungheni, pe care mai mulţi locuitori o acuză că le-ar cere o parte din bani când le distribuie, lunar, ajutorul de la stat.
Mai mult, oamenii spun că femeia ar împărţi banii după bunul plac, în această categorie înscriindu-se şi unele persoane plecate la muncă peste hotare. Asistentul social neagă faptul că ar lua bani de la cetăţeni, dar recunoaşte că distribuie ajutor inclusiv unor consăteni care lucrează la Moscova.
Mai mulţi locuitori ai satului Cornova, raionul Ungheni, spun că, luni la rând, au fost nevoiţi să-şi împartă ajutorul social cu asistentul social.
Nici vorbă de aşa ceva, spune asistentul social. Acuzaţiile la adresa ei nu se opresc însă aici. Oamenii spun că femeia obişnuieşte să împartă ajutorul după bunul ei plac.
În schimb, familia Roşca a rămas recent fără ajutor social, asta deşi vorbim despre cinci copii minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani. Cei trei băieţi şi două fete, sunt îngrijiţi de mama şi bunica lor. Tatăl a murit acum câteva luni, după ce a fost lovit de un cal.
Singura lor sursă de hrană o reprezintă vaca pe care o au, iar atunci când sunt chemaţi, merg că plăcere să lucreze cu ziua prin sat pentru a face un ban.
Deşi are mare nevoie de sprijin, familia spune că nu primeşte ajutor social. Primarul din localitate recunoaşte că ştie despre acţiunile asistentului social, dar nu poate demonstra acest lucru.
Reprezentanţii Ministerului Muncii nu au comentat deocamdată această situaţie.

Sursa: jurnal.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *