VIDEO | FOTO | Trei premii – la Sadova. Alte trei premii – la Romanovca

preselectie-vin-de-casaPeste 80 de probe de vinuri de casă, prezentate de cei mai iscusiţi vinificatori din raioanele Ungheni, Nisporeni şi Călăraşi. Două zile de muncă intensă, degustări peste degustări, realizate de specialişti în domeniu, adevăraţi maeştri în ale degustatului. Iar sfîrşitul, aşa cum şi se cuvine, a încununat opera.
Au fost stabiliţi învingătorii etapei I a concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, organizată şi desfăşurată de către filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie. Nu a fost simplu deloc. În premieră, în acest an se vor da cu mult mai multe premii, căci au fost introduse noi categorii. Dacă, pînă acum, se stabileau învingătorii doar la vinul roşu şi al cel alb, indiferent din ce soiuri era produs, iată că în anul curent s-a ţinut cont şi de soiurile de struguri.
„Am conşientizat şi ne bucurăm că avem cu ce ne mîndri: la sate se face un vin de calitate”, a declarat, la final, Svetlana Malanciuc, directoarea fabricii de vin a SA „Ungheni-Vin”, membră a juriului. Serghei Cladco, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie, s-a arătat satisfăcut de activismul crescînd al producătorilor de vinuri din regiune. „Chiar dacă nu ne-am aşteptat la o asemenea avalanşă de vinuri foarte bune şi, implicit, la un număr atît de mare de învingători, vom găsi sursele necesare pentru a-i premia pe toţi”, a spus dînsul.
Premiile vor fi  înmînate la Sărbătoarea vinului din fiecare raion în parte, la toamnă. Probele celor mai bune vinuri vor fi transmise la Chişinău, pentru etapa finală a concursului, care urmează să se desfăşoare la afîrşitul lunii martie.
Iată lista celor mai buni dintre cei buni.
Vinuri albe din soiuri europene: locul I – Tudor Aghenia, Sadova, Călăraşi; locul II – Ion Pascaru, Grozasca, Ungheni; locul III – Tudor Arhip, Sadova şi Nicolas Nicula, Ungheni.
Vinuri albe din soiuri hibride: locul I – Ion Radu, Romanovca, Ungheni; locul II – Gavril Ţurcanu, Temeleuţi, Călăraşi; locul III – Gheorghe Crudu – Nisporeni.
Vinuri roşii din soiuri europene: locul I – Ion Gaber, Sadova; locul II – Alexandru Arapan, Călăraşi; locul III – Andrei Gorceag, Ungheni şi Anastasia Şişcanu, Frăsineşti, Ungheni.
Vinuri roşii din soiuri hibride: locul I – Ion Radu, Romanovca; locul II – Ion Radu, Romanovca; locul III – Vadim Loghin, Mărinici, Nisporeni.
[wzslider]
 

VIDEO: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *