Victorie certă la un concurs naţional de pictură

Maria Ţilica, în compania Amabasadorului Enrico Nunziata
În fotografie: Maria Ţilica, în compania Amabasadorului Enrico Nunziata (al doilea din stînga) şi a doi membri ai juriului

”Avem o bucurie mare!”, s-a grăbit să ne comunice Raisa Cojocaru, directoarea Școlii de Arte Plastice din Ungheni. Eleva dînsei, Maria Țilica, în vîrstă 15 ani, a devenit, duminica trecută, pe 23 martie, învingătoarea concursului național de pictură ”Vernisaj de primăvară”.
Evenimentul a fost organizat, deja al doilea an consecutiv, de Fundația Regina Pacis, sub patronajul Ambasadei Italiei la Chișinău. Pentru a doua oară consecutiv, premiul întîi vine la Ungheni. Astfel, bucuria  Raisei Cojocaru este absolut firească. Unde mai pui că în competiție s-au înscris cei mai buni elevi de la licee, colegii și școli de artă plastică din Chișinău, Soroca, Strășeni, Dubăsari, Bender, Tvardița, Florești, Ocnița, Cantemir, Ștefan Vodă, Cimișlia, Edineț și Bălți.
De notat că toți participanții au trebuit să dea frîu liber imaginației și să creeze lucrările lor pe loc, în faţa membrilor juriului. Concurenții au a vut libera alegere a tehnicii de realizare a lucrării, avînd la dispoziţie circa cinci ore. Juriul a fost format din trei experți în domeniul picturii din Italia. Martor la eveniment a fost însuși Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.
”Lucrarea Mariei Ţilica i-a frapat pe toți prin tehnica de realizare, compoziție și colorit”, a menţionat cu satisfacție Raisa Cojocaru. A fost clar din start că va lua premiul întîi . Tînăra pictoriţă și-a întitulat lucrarea ”Prînzul”. O puteți admira mai jos.
De menționat că Maria Ţilica are în palmares numeroase premii, printre care locul I la concursul național de pictură ”Tinere talente”,  la concursul raional ”Înflorit-au castanii”.
În scurt timp, cu ajutorul şi susţinerea profesoarei sale, Raisa Cojocaru, tînăra pictoriţă va vernisa o expoziţie personală.
„Prînzul” Maria Ţilica (15 ani) Şcoala de Arte Plastice Ungheni Profesor: Raisa Cojocaru
„Prînzul”
Maria Ţilica (15 ani)
Şcoala de Arte Plastice Ungheni
Profesor: Raisa Cojocaru


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *