Nu mai vor casă de cultură lîngă biserică, ci lîngă primărie

Imagine simbol: localitati.casata.md satul Milești

Imagine simbol: localitati.casata.md  satul Milești
Imagine simbol: localitati.casata.md
satul Milești

Locația casei de cultură din Milești va fi schimbată. Dacă, pînă nu demult, casa de cultură se afla chiar în preajma bisericii, apoi, începînd cu anul viitor, se va „muta” lîngă primărie.
Potrivit primarului Petru Leucă, schimbarea va avea loc ca urmare a mai multor solicitări către aleșii locali din partea sătenilor, care consideră că nu e creștinește să se organizeze dansuri și veselie chiar în nemijlocita apropiere de locașul sfînt.
„Permutarea” nu va fi atît de rapidă cum li se pare mileștenilor și nici ușoară, susține edilul, căci  casa de cultură va trece în fosta casă de deservire socială, lăsată în voia soartei începînd cu anii 90 ai secolului trecut.
Pentru a readuce în stare funcţională acest edificiu, a fost planificat 1 milion 220 mii lei din bugetul de stat. Și aceasta, după ce, anul trecut, au fost cheltuiți 720 mii lei pentru schimbarea geamurilor și reconstrucția, în proporţie de 70%, a acoperișului. ”Banii, s-ar părea, sînt mulţi. Totuși, nu vor fi suficienți pentru finalizarea tuturor lucrărilor”, a opinat Petru Leucă, menționînd că nu se grăbește să anunțe ziua cînd va fi tăiată panglica la noul edificiu.
Nici vechea casă de cultură, cea de lîngă biserică, nu va fi lăsată de izbeliște. ”Planificăm să amenajăm acel local pentru activitatea corului bisericesc”, a punctat primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *