A venit, a promis și i-a lăsat să mediteze

Imagine simbol: http://photos.casata.md/
 Imagine simbol: http://photos.casata.md/

Sediul poştei din Nisporeni va fi reparat capital. Se va întîmpla în acest an. Cel puţin, aşa a declarat viceministrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Vitalie Ciolac, în cadrul vizitei sale la Nisporeni, pe 23 ianuarie curent.
Ce-i drept, oficialul nu s-a referit nici la costurile lucrărilor de reparație, nici la termenul de realizare a acestora. ”Nu s-a vorbit nimic concret, doar ni s-a promis că va fi reparat blocul administrativ al poștei”, a menţionat, pentru ”Expresul”, Tamara Volotichina, contabil-șef la Centrul de Poştă Nisporeni. Potrivit dînsei, vor fi schimbate geamurile, ușile și va fi efectuată reparaţia internă şi externă a clădirii. Despre o posibilă reconstrucţie a sistemului de încălzire de aici, unul învechit şi uzat, care funcţionează pe bază de electricitate, nu s-a pomenit nimic.
Poşta de la Nisporeni nu a mai fost reparată de aproape 20 de ani. Ultima reparaţie, cosmetică, a avut loc, potrivit Tamarei Volotichina, în anul 1995. Atunci au fost doar ”împrospătate”  birourile angajaților. Despre o anterioară reparaţie capitală nu ştie nimeni. ”Eu lucrez aici, la poşta din Nisporeni, de 26 de ani şi nu-mi amintesc să fi fost vreo reparație capitală”, a subliniat contabila-șefă.
În aceeaşi zi, s-a discutat şi despre o eventuală reparaţie a sediului poştei din Grozeşti, care este într-o stare deplorabilă.
În altă ordine de idei, viceministrul Vitalie Ciolac a menţionat că raionul Nisporeni are cei mai puţini posesori de paşapoarte de tip sovietic. Marea majoritate deja au reuşit să-şi perfecteze actele respective de tip nou. „Paşapoartele sovietice trebuie să rămînă în istorie”, a subliniat oficialul, remarcînd, totodată, că urmează să le fie eliberate celor ce mai au astfel de paşapoarte buletine de identitate gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *