Un vis pe cale să devină realitate

Imagine simbol: paradisul-verde.eu

Imagine simbol: paradisul-verde.eu
Imagine simbol: paradisul-verde.eu

După 24 de ani de așteptare și disperare, iată că visul locuitorilor din satul Marinici de a avea o grădiniță, se pare că prinde contur.
Primarul localității, Serghei Echim, și-a exprimat speranța că anul 2014 va fi unul decisiv în acest sens, iar la 1 septembrie, grădiniţa își va deschide ușile pentru cei 219 copii de vîrstă preșcolară de aici.
”Satul a pierdut o generație întreagă, fără grădiniță”, a subliniat primarul, explicînd că lipsa grădiniței a fost „o tragedie a satului”, care a adus după sine numeroase probleme ce se țin lanț. ”Din această cauză mulţi tinerii au plecat din sat, nu se mai construiesc case noi…”, a început dînsul enumerarea, după care a concluzionat:  ”Avem nevoie, cu siguranță, de grădiniță”.
Noua instituție preșcolară va fi deschisă într-un edificiu înălţat la Marinici prin anul 1989. Se preconiza, pe atunci, să fie aici o școală nouă. Construcţia însă nu a mai fost dusă pînă la capăt.
Acum, se doreşte aici o instituţie preşcolară. În bugetul de stat pentru anul 2014 au fost prevăzute, în acest sens, pentru investiții capitale, 615 mii lei. Este o sumă foarte mică, susţine primarul Serghei Echim. Aceşti bani nici pe departe nu ajung pentru finalizarea reconstrucției. ”Mai avem nevoie de vreo opt milioane de lei”, a precizat dînsul, menționînd, în același timp, că primăria Marinici a înaintat un demers către Consiliul Raional Nisporeni, pentru a i se acorda un sprijin financiar în valoare de un milion 500 mii de lei.
Serghei Echim a dat asigurări că va depune eforturi maxime pentru ca în toamnă să fie deschise măcar cîteva grupe în această grădiniţă.
Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, la Marinici s-a aflat într-o vizită prim-ministrul Iurie Leancă. Dînsul a luat cunoştinţă de problema durută a localnicilor, dînd asigurări că va încerca să găsească cele mai optime soluții.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *