Sănătatea dintr-o ceaşcă de ceai de ghimbir
Oricum l-aţi prefera, fie în feluri de mîncare condimentate, în băuturi naturale ori sub formă de ceai, ghimbirul, leguma ce o găsiţi în orice piaţă, vă va surprinde şi energiza organismul, prin gustul deosebit şi efectele benefice pentru sănătate. Consumat cu moderaţie, ceaiul de ghimbir ajută la o bună funcţionare a organismului, facilitează însănătoşirea şi previne apariţia anumitor boli.
Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sănătoasă, el acţionînd la descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul şi intestinele de gaze. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. De asemenea, ajută la digerarea mîncărurilor grase prin stimularea producţiei de salivă şi uşurarea procesului de înghiţire. Infuzia de ghimbir este indicată în tratarea bolilor parazitare.
Ghimbirul scade tensiunea. Ajută în răceli şi gripe.
Un mod simplu de a face ceai pentru răceală este să aduceţi apa la fierbere, tăiaţi cîteva felii de ghimbir şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic în apă pentru 10-15 minute. Ca să fie mai gustos, adaugaţi ceai verde şi un fir de busuioc. Va avea un efect extraordinar.
Combate afecţiunile respiratorii: alergii, astm. Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. De asemenea, dacă beţi o cană de ceai de ghimbir după ce aţi depus efort fizic, puteţi evita apariţia febrei musculare şi a durerilor de încheieturi în general. În cazul inflamaţiilor locale, luxaţiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni. Este un bun remediu împotriva stresului.
Atenţie! Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plămînilor. Efectele secundare sînt rare şi apar atunci cînd se consumă în cantităţi mari, zilnic.
Lasă un răspuns