În poșeta femeii | Sfaturi în bucătărie

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Cîteva dintre sfaturile bunicii ne sînt întotdeauna de mare ajutor în bucătărie. Iată cîteva, de care puteti ţine seama pentru ca preparatele să fie delicioase.
Stafidele şi fructele uscate nu se vor mai lăsa în aluatul prăjiturilor, dacă, înainte de a le pune peste aluat, le încălzim în cuptor cîteva minute.
Şniţelele vor fi mult mai gustoase, dacă pesmetul se va înlocui cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb se pun într-o pungă şi se sfărîmă cu ajutorul unui sucitor.
Cartofii în coajă se fierb adăugîndu- se în apă şi o lingura de ulei. Astfel coaja cartofilor se va îndepărta mult mai uşor.
Friptura nu se mai lipeşte de tigaie, dacă se dă pe o parte cu faină şi se pune la prăjit înainte pe acea parte. Înainte de a se întoarce, se presară făina şi pe partea care urmează să fie prăjită.
Friptura de pui va ieşi mult mai gustoasă, dacă se unge înainte cu usturoi şi unt.
Chifteluţele de legume capătă un gust mai bun, daca se adaugă în compoziţie două linguri de fulgi de ovăz.
Merele pentru plăcintă sau ruladă se amestecă cu zahăr la foc mic, pînă ce scade toata zeama pe care au lăsat-o, după care se pun în aluat răcite şi cu nişte pesmet presărat în prealabil pe foaie.
Pentru o aromă deosebită, cînd iei supa de pe foc, adaugi în cratiţă două felii subţiri de ţelină şi verdeaţa tocată fin, după care acoperi vasul.
Carnea prajită la grătar se aduce la masă pe un platou şi pe fiecare bucată pui cîte un cub de unt tăvălit prin pătrunjel verde tocat foarte fin.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *