Nu a fost să fie pentru Tudor Gheorghe

tudor GheorghePe 14 martie, actorul, cîntăreţul, compozitorul Tudor Gheroghe urma să vină la Călăraşi, pentru a prezenta noul său spectacol, întitulat sugestiv „Lecţia”.
„Tudor Gheorghe a hotărît să meargă cu acest spectacol şi acolo unde aproape nu mai merge nimeni. În micile oraşe, în casele de cultură şi căminele culturale, la publicul care a fost văduvit în ultimii ani de prezenţa marilor artişti”, se menţionează pe blogul tudorgheorghe.info.
Nu se ştie de ce a ales, pentru acest turneu al său prin R. Moldova, şi Călăraşiul. Din regiunea noastră, Ungheni-Nisporeni-Călăraşi, norocul picase doar peste ei. Nu au profitat însă de el. Direcţia Cultură de aici i-a refuzat oferta.
„Călărăşenii nu vor să scoată bani din buzunar pentru concerte de calitate”, la acestă concluzie a ajuns Sergiu Cojocaru, şeful Direcţiei Cultură Călăraşi, după ce a eşuat un concert preconizat pentru 4 februarie, avîndu-i ca protagonişti pe cîntăreţii Mariana Mihăilă, Mariana Cepraga şi Vasile Pînzaru. Potrivit oficialului, atunci s-au vîndut doar vreo 40 de bilete, deşi costul acestora era de numai 40 de lei.
Sergiu Cojocaru s-a arătat convins de faptul că nici la concertul prezentat de Tudor Gheorghe lumea nu ar fi venit. „Am refuzat”, a spus dînsul, după care au venit şi explicaţiile: „Am făcut-o, nu pentru că nu vreau să promovez cultura şi frumosul la noi în raion. Pur şi simplu, oamenii noştri nu vor să vină la concerte”.
Mai mult ca atît, el susţine că a efectuat şi un sondaj, care i-a confirmat temerile: călărăşenii nu vor plăti cîte 60 de lei pentru concertul lui Tudor Gheorghe. „Dacă aş fi putut da de la mine 30 mii de lei, cît mi s-a cerut pentru spectacol, aş fi făcut-o. Dar nu pot. Să-l aduc aici pe maestru şi să mă fac de ruşine?”, a mai spus, la final, Sergiu Cojocaru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *