Modurile în care poate fi folosită mierea de albini
Mierea naturală este un ingredient excelent pentru sănătate. Mierea conţine proteine, minerale (precum fier, cupru, fosfor, potasiu şi sodiu), enzime şi vitamine, în special compexul de vitamine B.
Iată cîteva moduri în care puteţi folosi mierea, pentru a beneficia din plin de efectele sale:
Răceala şi gripa. O băutură tradiţională atunci cînd sînteţi răcit sau aveţi gripă este să amestecaţi miere în apă fierbinte, alături de lămîie, scorţişoară şi ghimbir. Este recomandat să se consume la fiecare două ore.
Tuse. Fierbeţi, timp de 15 minute, apa în care aţi pus o ceapă tăiată. Acest amestec are abilitatea de a reduce mucusul şi vindecă răceala. Dupa ce lichidul s-a răcit, adăugaţi o lingură de miere. Consumaţi-l dimineaţa, la prînz şi seara înainte de culcare.
Acnee şi crăpături ale pielii. Aplicaţi puţina miere pe coşuri înainte de a merge la culcare şi veţi observa că vor dispărea aproape peste noapte. De asemenea, mierea usucă rănile şi previne iritaţia şi inflamarea pielii.
Răni, arsuri şi ulceraţii. Bandajaţi rana cu un tifon pe care aţi pus puţină miere. Aceasta este o modalitate excelentă pentru a preveni infecţia şi a reduce inflamaţia.
Ulcer. Două linguri de miere pe zi ar putea fi suficiente. Împărţiţi această cantitate în trei părţi egale şi consumaţi-le pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămîni.
Mahmureala. Beţi o ceaşca de apă călduţă, în care s-a amestecat sucul de la jumătate de lămîie, alături de o lingură de miere. Această băutură ajută la detoxifierea ficatului şi reduce efectul consumului de alcool.
Păr uscat. Amestecaţi jumătate de ceaşcă de miere cu un sfert de ceaşcă de ulei de măsline. Folosiţi compoziţia pe părul ud. Acoperiţi capul pentru 30 de minute, apoi spălaţi-l aşa cum o faceţi de obicei.
Lasă un răspuns