Treceri de nicăieri spre nicăieri

În fotografie: Pe aici trebuie să treacă pietonii

În fotografie: Pe aici trebuie să treacă pietonii
În fotografie: Pe aici trebuie să treacă pietonii

Există străzi la Ungheni pe care poţi să le traversezi doar dacă încalci Regulamentul circulaţiei rutiere. Dacă, însă, vrei să-l respecţi şi să mergi nestingherit pe zebre, trebuie să ai abilități speciale, cum ar fi săritul peste gazoane sau escaladarea unor puncte de colectare a deșeurilor.
Mergeţi pe strada Bernardazzi şi, în apropiere de piața comercială din cartierul Tineretului, veţi da de o zebră ce începe de pe un gazon şi duce direct în gardul punctului de colectare a gunoiului. Unii ungheneni chiar se încumetă să traverseze strada în acel loc. Ajunși în punctul final, o iau pe alături, pe gazoane. I-am întrebat dacă nu-i deranjează acest lucru. Au dat miraţi din umeri și au mers mai departe. Probabil, sînt deja obişnuiţi să traverseze străzile la nimereală, de aceea locul amplasării zebrelor nu-i prea interesează.
Nu este unicul caz de acest fel. În centru, chiar la intersecţia străzilor Eminescu şi Alecsandri, am de o aşa-zisă trecere pentru persoanele ce se deplasează în scaune cu rotile. Numai că aceasta avea început, dar nu avea sfîrşit. Omul, dacă o ia pe acolo, nimereşte direct în stradă, fără să mai poată ajunge pe troturul de vizavi.
Cine e de vină de situația creată? Cine trebuie să-și asume responsabilitatea pentru repararea gafelor comise? Răspunsul a venit de la administratorul Întreprinderii Municipale ”Servicii comunale Ungheni”, Ghenadie Ciobanu. Dînsul a recunoscut că, la ora actuală, există în Ungheni  cîteva locuri de traversare a pietonilor amenajate necorespunzător. ”Deşi ne-am planificat pentru anul trecut să reparăm aceste scăpări, nu am reușit s-o facem, pentru că nu ne-am încadrat financiar”, a dat explicațiile de rigoare Ghenadie Ciobanu, dînd asigurări că lucrul rămas din anul trecut va fi dus la bun sfîrșit în primăvara acestui an. ”Marcajul nu-l putem muta din loc, fiindcă este amplasat în conformitate cu rigorile Regulamentului circulației rutiere, dar trotuarele, cu sigurnață, le vom amenaja corespunzător acestor marcaje”, a punctat dînsul.
La rîndul său, angajații Inspectoratului raional de poliție ne-au comunicat că ştiu de trecerile care induc în eroare pietonii. ”Am discutat de mai multe ori pe marginea acestui subiect cu colegii. Sîntem de părerea că, în unele cazuri, ar fi mai ușor de schimbat locul marcajelor rutiere decît, de exemplu, un punct de colectare a gunoiului”, a specificat Igor Maximciuc, inspector superior auto de stat la Inspectoratul raional de poliție Ungheni. Dînsul a dat asigurări că, în scurt timp, vor fi lua măsurile cce se impun, pentru a fi înlăturare aceste erori rutiere.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *