VIDEO | Cu ușile deschise pentru toată lumea bună

Captură: Canal Regional
Captură: Canal Regional
Captură: Canal Regional

În ultimele săptămîni, cei 75 de beneficiari ai Centrului comunitar ”Casa pentru toți” din Ungheni au cunoscut multă lume bună şi asta, pentru că, în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, aici au avut loc, nonstop, Zilele ușilor deschise. Evenimentul respectiv se află deja la a doua ediţie.
În cadrul unei mese rotunde, cu genericul ”Să promovăm schimbarea socială”, au fost făcute deja publice rezultatele preliminare ale acestei acțiuni. Potrivit Mariei Calchei, director interimar al  Centrului ”Casa pentru toți”, printre cei care au găsit timp să vină în ospeție la Centru s-au numărat oameni de afaceri, preoți, elevi de la Colegiul național al poliției de frontier, dar şi din alte instituții de învățămînt, oameni de rind. Alături le-a fost și Primăria Ungheni. Cu toţii s-au străduit să readucă zîmbetul pe buzele beneficiarilor de aici. În plus, fiecare a lăsat și ceva bani, în schimbul unor obiecte de artizanat confecționate de cei ce vin la Centru.
Banii adunaţi, ne-a spus Maria Calchei, vor fi utilizaţi pentru procurarea unei unități de transport adaptată la scaune cu rotile. “Din păcate, încă mulți copii și tineri nu pot beneficia de serviciile noastre, deoarece nu au posibilitate să se deplaseze pînă aici”, a explicat dînsa.
Tinerii beneficiari ai Centrului  nu au ezitat să-şi expună gîndurile și doleanțele, care s-au rezumat la o idee: să obțină un post de muncă, să fie utili societăţii. Ei nu au nevoie de mila nimănui.
O soluţie ar fi, potrivit Mariei Calchei, deschidrea unui magazin social, unde oamenii ar putea procura obiectele confecționate de tinerii de la Centrul “Casa pentru toţi”, bani din care aceştia ar fi remuneraţi ulterior. ”Am văzut această experiență în Olanda”, a spus dînsa, exprimîndu-și convingerea că și la noi ar fi posibil de implementat o asemenea practică.
UNGHENI | Ina Landa


Video: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *