Un pas timid spre un parteneriat de succes

Forumul Economic Regional
Participanţii la Forumul Economic Regional

Forumul Economic Regional
Participanţii la Forumul Economic Regional

Reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor publice din Ungheni, Iaşi (România) şi  Berşadsk (Ucraina) s-au întîlnit, pe 29 noiembrie, la Forumul Economic Regional, desfăşurat la Ungheni pentru a patra oară. În acest an, genericul a fost: “Competitivitate prin parteneriate”.
“Obiectivele majore ale acestui forum ţin de promovarea şi susţinerea competitivităţii economice prin impulsionarea dezvoltării parteneriatelor regionale puternice, prezentarea practicilor de succes şi facilitarea dialogului între toţi actorii implicaţi în crearea unui mediu economic competitiv şi atractiv”, a accentuat, în cuvîntarea sa, Iurie Toma, preşedintele raionului Ungheni.  Şeful  Biroului consular al României la Ungheni, Petru Liţiu, a venit cu un sfat pentru cei prezenţi: “Dacă veţi reuşi să puneţi în practică rezultatele acţiunii de astăzi, înseamnă că aţi reuşit să faceţi un pas important în relaţia cu partenerii pe care îi aveţi”.
Forumul s-a desfăşurat în două etape. Iniţial, într-o şedinţă în plen, s-a vorbit despre consolidarea dialogului regional pentru creşterea competitivităţii, instrumentele pentru parteneriat şi cooperare eficientă, atragerea investiţiilor în regiune. Au urmat trei ateliere de lucru, organizate în trei locuri diferite: la filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie, la Zona Economică Liberă “Ungheni-Business” şi la Sculeni.
În cadrul Forumului, a avut loc şi semnarea Acordului de colaborare între Consiliul raional Ungheni şi raionul Berşadsk, regiunea Vinniţa, Ucraina.
Forumul a fost organizat de Consiliul raional Ungheni, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Agenţia de Dezvoltare Centru şi filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie. În pofida numărului impunător de organizatori şi a denumirii pompoase, prezenţa a fost una destul de modestă. Iulia Pancu, vicepreşedinta raionului, a explicat acest fapt prin „coincidenţă de evenimente”.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *