Şcoală mică, dar… voinică

Imagine simbol: monitorulsv.ro

Imagine simbol: monitorulsv.ro
Imagine simbol: monitorulsv.ro

Cei 105 elevi ai Gimnaziului din Vînători au fost cei mai fericiţi în ziua de 23 noiembrie. În sfîrşit, şi-au văzut sala de sport renovată, mai luminoasă, mai caldă, mai amenajată.
“S-a făcut o reparaţie capitală, care ne-a costat peste 200 mii de lei”, ne-a spus directoarea gimnaziului, Larisa Gheorghica. Toţi banii au fost alocaţi de către Consiliul raional. “Pur şi simplu, am avut noroc”, crede directoarea.
A fost schimbat şi acoperişul, şi podelele, şi sistemul termic, şi reţelele electrice. Lucrările au durat trei luni, iar la inaugurarea oficială, însoţită şi de sfinţirea sălii, au venit cei mai de marcă absolvenţi ai şcolii, printre care deputata Maria Ciobanu, ea făcînd parte din prima promoţie de absolvenţi ai fostei şcoli medii din Vînători. A fost prezentă şi o altă absolventă, Vera Tăbăcaru, în prezent directoarea
Centrului Medicilor de Familie din Nisporeni. A venit şi Petru Triboi, adjunctul preşedintelui Judecătoriei din Nisporeni, şi el absolvent al acestei şcoli.
Nu a putut să lipsească preşedintele raionului, Vasile Bîtca, elogiat de doamna directoare pentru atitudinea sa faţă de educaţie şi instituţiile de învăţămînt din raion.
Oaspeţii au venit cu multe daruri. “Parcă au ştiut de ce avem nevoie, ne-au adus tot felul de mingi, de alt inventor sportiv”, a spus Larisa Gheorghica, menţionînd, satisfăcută, că totul s-a făcut şi se face aici doar pentru copii.
NISPORENI | Lucia Bacalu  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *