Rețete culinare. Orez cu ciuperci (de post)

Imagine simbol: divahair.ro

Imagine simbol: divahair.ro
Imagine simbol: divahair.ro

Ingrediente:  3/4 cană orez, 2 căni şi jumătate de supă de zarzavaturi sau apă, 2-3 legături de ceapă verde, 1 legătură de mărar, 300 gr ciuperci, 2-3 căţei de usturoi , boia dulce după gust, sare, piper.
Atenţie! Se ia aceeaşi cană pentru măsurat.
Preparare:
Se pune la foc supa de zarzavat (apa) şi, cînd începe să dea în clocot, se pune orezul.  Se fierbe la foc mic. Separat, într-o tigaie, se prăjeşte ceapa tocată mărunt (2-3 minute), se adaugă ciupercile tăiate felii sau fîşii. Totul se căleşte bine, se adaugă sare, piper şi boia dupa gust, 2-3 căţei de usturoi. După ce este gata, se amestecă cu orezul fiert. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *