Rețete culinare. Orez cu ciuperci (de post)
Ingrediente: 3/4 cană orez, 2 căni şi jumătate de supă de zarzavaturi sau apă, 2-3 legături de ceapă verde, 1 legătură de mărar, 300 gr ciuperci, 2-3 căţei de usturoi , boia dulce după gust, sare, piper.
Atenţie! Se ia aceeaşi cană pentru măsurat.
Preparare:
Se pune la foc supa de zarzavat (apa) şi, cînd începe să dea în clocot, se pune orezul. Se fierbe la foc mic. Separat, într-o tigaie, se prăjeşte ceapa tocată mărunt (2-3 minute), se adaugă ciupercile tăiate felii sau fîşii. Totul se căleşte bine, se adaugă sare, piper şi boia dupa gust, 2-3 căţei de usturoi. După ce este gata, se amestecă cu orezul fiert. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.
Lasă un răspuns