Muştarul, condimentul care ajută digestia şi aduce fericirea

Imagine simbol: masti-naturale.com

Imagine simbol: masti-naturale.com
Imagine simbol: masti-naturale.com

Fie că îl consumaţi sub formă de seminţe pisate sau întregi, fie ca pastă, muştarul este un adevărat aliat în lupta cu durerile de cap, simptomele menopauzei, carenţele de vitamine şi minerale, aducînd chiar şi un pic de fericire.
Muştar ul este excelent şi pentru digestie. Triptofanul, un aminoacid esenţial, considerat aminoacidul fericirii (precursor al serotoninei, responsabilă de starea de bine a organismului) se găseşte în cantităţi importante în seminţele de muştar.
Principalul efect benefic al muştarului este că ajută digestia prin stimularea sucurilor gastrice, a secreţiilor biliare şi prin stimularea tranzitului intestinal.  Este indicat în lipsa poftei de mîncare sau în constipaţie.
Un alt avantaj al muştarului e conţinutul de seleniu şi magneziu, substanţe benefice pentru reducerea severităţii astmului, datorită proprietăţilor antiinflamatorii. Pe de altă parte, magneziul scade presiunea arterială.
Şi inima se află printre „beneficiari”.
Muştarul este folosit şi în medicina populară, mai ales sub formă de cataplasme pentru tratarea bolilor bronho-pulmonare. Pentru tratarea bronşitei, astmului şi pneumoniei se aplică o cataplasmă cu făină de muştar pe piept şi se menţine atît timp cît senzaţia de arsură nu este foarte puternică. Se îndepărtează şi se acoperă zona. „Cura” cu muştar este contraindicată în cazul copiilor sub 6 ani.
Muştarul poate fi un produs de ajutor şi pentru cei care se luptă cu kilogramele, datorită consumului scăzut de calorii. De exemplu, o linguriţă de muştar are doar trei calorii, în timp ce una de maioneză ajunge la 100. Nu are nici colesterol. În schimb, aduce nutrienţi (proteine, calciu, magneziu şi potasiu).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *