VIDEO | În împărăția gastronomică cu copiii de la grădinița ”Guguță”

La iarmarocul din curtea grădiniţei “Guguţă”
În fotografie: La iarmarocul din curtea grădiniţei “Guguţă”

La iarmarocul din curtea grădiniţei “Guguţă”
În fotografie: La iarmarocul din curtea grădiniţei “Guguţă”

Forfotă mare în curtea grădiniței ”Guguță” din Ungheni pe 18 noiembrie. În acea zi, aici a avut loc iarmarocul numit sugestiv: ”Bucate delicioase din fructe și legume sănătoase”.
Chiar și cel mai pretenţios şi capricios gurmand şi-a găsit bucate după gustul său, căci micii ”vînzători” le-au propus celor ce au vizitat iarmarocul mai multe feluri de plăcințele, copturi, dulciuri, fructe și legume coapte, ba chiar și sărmăluțe ca la mama acasă, toate preparate cu mînuțele lor, ajutați fiind de părinți și educatori.
”Prin intemediul acestei acitvități ne-am dorit să punem accentul pe activitatea comună a educatorilor și părinților în educarea copiilor. Totodată, am pus în practică jocul de rol în rîndul copiilor”, a subliniat Emilia Cucuruzac, directoarea grădiniței ”Guguță”.
Cu adevărat, în acea zi, copiii s-au jucat ”de-a magazinul” și ”de-a bucătăria”, învăţînd astfel modele de comportament în diferite împrejurări şi situaţii. ”Ne-am convins încă o dată că micuţii învață mult mai ușor anumite lucruri prin joc”, a menționat şi Mariana Vartolomei, educatoare la grupa ”Cocorico”.
Pe lîngă faptul că vizitatorii, printre care a putut fi observat şi viceprimarul orașului Ungheni, Eduard Balan, s-au înfruptat cu tot felul de bunătăți, aceștia au mai lăsat în pușculița grădiniței  2120 de lei. Banii, potrivit directoarei, vor fi utilizați la organizarea unui concurs, cu participarea părinților și bunicilor copiilor, dar și la coaserea unor costume pentru sărbătorile de iarnă.
UNGHENI | Ina Landa

VIDEO: Canal regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *