Tinerii la o ceaşcă de cafea cu angajatorii

Imagine: moldova.sports.md/

Imagine: moldova.sports.md/
Imagine: moldova.sports.md/

Recent, la Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” a avut loc o întîlnire cu genericul „Tinerii la o ceaşcă de cafea cu angajatorii”, organizată de AO „Făclia” şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova.
Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Zilei Internaţionale a muncii decente, avind ca obiectiv sporirea şanselor de angajare şi menţinere la locul de muncă a tinerilor.
La întîlnire au participat: viceministrul Tineretului şi Sportului, Sergiu Stanciu; şeful Direcţiei Programe de Tineret a Ministerului Tineretului şi Sportului, Ion Donea; președinta Consiliului de Tineret al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Stela Stratila-Sîrbu; şeful adjunct al Direcției monitorizarea aplicării legislației muncii și normelor de protecție a muncii din cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii, Adrian Bobeica, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, tineri şi angajatori.
Participanții la întîlnire au discutat despre negocierea contractului de muncă, necesitatea semnării acestuia și evitarea muncii nedeclarate, investiții în formarea continuă a anagajaților pentru dezvoltarea competențelor acestora, îmbunătățirea condițiilor de muncă, responsabilizarea tinerilor, încurajarea creării organizațiilor sindicale de către angajați pentru a-și apăra drepturile. Ei au propus elaborarea unui document naţional – Agenda socio-economică a tinerilor, care se va axa pe ariile prioritare de intervenţie în domeniul drepturilor socio-economice, ca răspuns la nevoile tinerilor cînd este vorda de munca şi viaţa decentă.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Zona Economică Liberă „Ungheni- Business”, Camera de Comerţ şi Industrie Ungheni, Inspectoratul Fiscal de Stat al raionului Ungheni, Primaria Ungheni, Consiliul Raional Ungheni şi Consiliul consultativ al proiectului „Munca Decentă pentru TINEri”, implementat de finanţat de Fundația CNV International.
„Munca Decenta pentru TINEri’ este un proiect cu arie de interventie în patru raioane: Ungheni (oficiul principal), Călăraşi, Făleşti şi Căuşeni (oficiul antenă).
Pentru informaţi suplimentare vă invităm să vizitaţi site-ul www.muncadecenta.md.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *