Să cadă zăpada! Pîrtia de schi de la Ciorești va fi redeschisă

pîrtia de la Cioreşti

pîrtia de la Cioreşti
Astă iarnă, pe pîrtia de la Cioreşti

Amatorii de schi își pot pregăti de pe acum schiurile, căci vor avea unde practica sportul preferat. Pîrtia de la Cioreștii Nisporenilor va fi funcţională. Cel puţin, aşa a declarat pentru „Expresul” primarul Valeriu Guţu.
Chiar dacă a fost închisă la începutul anului curent, din cauza lipsei documentelor necesare, ceea ce punea activitatea pîrtiei în ilegalitate, acum se doreşte ca pîrtia să existe şi să aducă bucurie atît celor mici, cît şi celor mari.
Nu s-au făcut schimbări majore. Nici documentaţia nu a fost pusă la punct. Vorba e că antreprenorul, care a venit cu ideea constituirii pîrtiei respective, nu a semnat, pînă în prezent, contractul de arendă a terenului, deşi, iniţial, a acceptat să-l arendeze.
Chiar și așa, primarul s-a arătat convins că, după ce va ninge, iar dealul Răcătău se va acoperi cu zăpadă, pîrtia de schi va fi redeschisă, deoarece „există un interes sporit al oamenilor față de acest loc”. Dînsul a spus că nu intenționează să „strice plăcerea schiorilor”.
Pe de altă parte, edilul doreşte mult să găsească un investitor, un om de afaceri cu iniţiativă, care să amenajeze pîrtia şi să transforme locul din preajma Cioreştiului într-o adevărată atracţie turistică.
”Inițial, a fost bine aşa cum era, căci trebuia cumva să se ştie despre noi, despre locurile frumoase  de aici. Dar nu mai merge ca înainte.
Acum, se simte necesitatea de a dezvolta această afacere care, indiscutabil, ar aduce în teritoriu mulți turiști”, a subliniat Valeriu Guţu.
Primăria, avînd un buget auster, nu ar putea să realizeze un asemenea proiect grandios. De aceea,  conducerea localității este gata să se așeze la masa de negocieri cu doritorii de a investi aici. Cine ştie, poate într-o bună zi, va apărea la Cioreşti o adevărată staţiune montană. Or, pîrtia se află la o altitudine de 420 de metri şi se întinde pe o suprafață de aproximativ zece de hectare.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *