Rețete culinare. Prajitură delicioasă de toamnă

Irina CaducencoIngrediente:
Pentru aluat: 400 gr făină, jumătate de plic de praf de copt, 200 gr zahăr pudră, 50 gr cacao, un ou, 250 g unt.
Pentru umplutură: 125 gr unt, 500 gr branză de vaci, un plic pudding cu aromă de vanilie, 200 gr zahăr, un plic zahăr vanilinat, coajă rasă de la o lămîie, 3 ouă.
Mod de preparare:
Se amestecă făina, praful de copt, zahărul şi cacao, oul si untul. Se lucrează compoziţia pînă ce se obţine un aluat neted. Se lasă pentru o jumătate de oră să stea la rece. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se topeşte untul şi se lasă să se răcească. Se amestecă bine brînza de vaci, praful de budincă, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămîie şi oul. La sfîrşit se adaugă untul topit.
Aluatul se împarte în două. Din prima jumătate se rup bucăţi de aproximativ 1 cm şi se pun pe fundul şi pe marginile formei de tort în aşa fel încît puţin să se suprapună. Se apasă uşor. Se aşează apoi uniform umplutura şi se netezeşte. Pe umplutură se pun bucăţi din cea de a doua jumătate de aluat.
Se dă la cuptor la o temperatură de 200 grade pentru aproximativ 45 minute. După ce s-a răcit, se presară zahăr pudră.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *