Numiri bizare în funcţii publice

Imagine simbol: tribuna.md

Imagine simbol: tribuna.md
Imagine simbol: tribuna.md

Cu ceva timp în urmă, primarul de Temeluţi, Constantin David, îşi exprima nedumerirea faţă de modul cum a fost selectat şi numit aici în funcţie un asistent soical. “Ne-am trezit că candidatura propusă de primărie nici nu a fost admisă pentru concurs, în funcţia de asistent social fiind numită  o persoană care a fost înaintată de oficiali din conducerea raionulu”i, spune primarul. Ulterior, potrvit dînsului, candidata primăriei a primit o scrisoare, prin care i se explica, cu trimitere la un anume Regulament, că „comisia a găsit de cuviinţă să nu mai desfăşoare concursul propriu-zis.
Şi mai tristă este situaţia semnalată de primarul de Răciula, Ştefan Temţunic. Dînsul ne-a comunicat că s-a trezit, absolut pe neaşteptate, cu o nouă şefă de grădiniţă. Ştiam, zicea primarul, că, atunci cînd se selectează un candidat la posturi-cheie, este invitat la concurs şi un reprezentant al consiliului local, căruia i se solicită opinia despre viitorul angajat sau, cel puţin,  suntem anunţaţi că se va desfăşura un concurs. Nimic din toate acestea nu s-au produs, susţine edilul comunei. “E păcat, căci, dacă lucrurile merg prost într-o instituţie de pe teritoriul aflat în gestiunea primăriei, e tras la răspundere primarul sau consiliul. Atunci însă cînd e vorba de numiri în funcţii, aceştia sînt total ignoraţi. E o practică vicioasă, bazată pe interese de grup, şi nu face cinste celor care o aplică”, a conchis primarul de Răciula.
Elena Gonţa, şefa Direcţiei Raionale Învăţământ, a precizat că situaţia e cu totul alta decît o prezintă primarul răciulean. A fost numită, în prezent, o persoană care va asigura interimatul pînă cînd se va desfăşura concursul propriu-zis. Fiind întrebată de ce, totuşi, nu a fost consultat şi primarul, dînsa a precizat că nu există încă un ordin în acest sens.
Ulterior, primarul a fost contactat, fiindu-i expusă situaţia creată şi cerîndu-i-se părerea.
 CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *