Munca și pasiunea le-au fost răsplătite

Imagine simbol: infomm.ro

Imagine simbol: infomm.ro
Imagine simbol: infomm.ro

Pentru a şasea oară consecutiv, bibliotecarele din raionul Nisporeni au intrat în cursa pentru titlul „Cel mai bun  bibliotecar al anului”, defăşurată pe 13 noiembrie, la Biblioteca publică raională din Nisporeni. La competiţie au participat 18 dintre cele 30 de bibliotecare prezente. Evenimentul s-a desfăşurat sub genericul: ”Dimensiunea socială a bibliotecii publice în societatea informației”.
Ca și în alți ani, concurentele au avut la îndemînă patru probe, pentru a demonstra măiestria profesională, pentru a demonstra că sînt pricepute la organizarea diferitor activități cultural-literare pentru cititori, că biblioteca în care muncesc servește nu doar ca un loc unde se păstrează cărțile, ci este un centru multifuncțional pentru comunitate.
Pentru prima oară însă, participantele au avut posibilitatea să se manifeste și în domeniul tehnologiilor avansate. Or, un bibliotecar modern, în zilele noastre, este de neînchipuit fără abilităţi în accesarea unui calculator sau a internetului.
”M-am bucurat mult să văd că bibliotecarele noastre au preferat să-și prezinte la calcultor comunicările tematice, lucru la care, cu cîțiva ani în urmă, nici nu îndrăzneam să visez, deoarece în majoritatea bibliotecilor nu exista nici un computer”, a subliniat, cu satisfacție, Elizaveta Tîmbur, directoarea Bibliotecii publice raionale din Nisporeni. Dînsa a mai spus că, deşi, la momentul actual, unele bibliotecare mai sînt încă stîngace în lucrul la calculator, totuși, este îmbucurător faptul că modernizarea și noile tehnologii și-au făcut loc și în bibliotecile din satele raionului Nisporeni.
Momentul culminant al zilei a fost desemnarea și premierea celor mai bune bibliotecare ale raionului. Premiul mare al concursului, în valoare de 1000 de lei, dar şi titlul mult rîvnit, i-au revenit Tatianei Nastasiu din  Ciutești. Locul I l-a obţinut Nina Colun din Cristești, ea fiind urmată de bibliotecara Larisa Tăbîrță din Iurceni. Locul III a fost împărţit de două bibliotecare:  Feodora Popa din Boldureşti și Stela Mătăsaru din Vărzărești. Alte șapte participante la concurs au fost răsplătite cu mențiuni.
Evenimentul s-a desfășurat sub egida Secției Cultură și Turism Nisporeni cu susținerea financiară a Consiliului Raional.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *