La o nouă sărbătoare a lor

Imagine simbol: replicaonline.ro

Imagine simbol: replicaonline.ro
Imagine simbol: replicaonline.ro

Tradiţional, cei peste 150 de călărăşeni cu probleme grave de văz consemnează, în fiecare toamnă, Ziua Internaţională a nevăzătorilor. În acest an, potrivit preşedintelui organizaţiei raionale, Vasile Carp,  la data de 12 noiembrie, 35 de reprezentanţi-delegaţi ai nevăzătorilor s-au întrunit la o conferinţă a lor, unde au analizat activitatea organizaţiei din anul în curs, trasînd noi obiective pentru anul ce urmează.
Sursa citată a spus că, pe parcursul anilor, nevăzătorii călărăşeni au beneficiat de substanţiale ajutoare, au participat la diverse competiţii sportive şi culturale, organizate de către conducerea de la Chişinău. Au fost desfăşurate şi alte acţiuni care au menirea să-i susţină atît moral, cît şi  material pe nevăzători.
În cadrul dezbaterilor, subiectul principal a fost aşa-zisul ajutor social acordat de către stat. Nevăzătoii s-au arătat indignaţi de faptul că una se declară la Chişinău şi alta e realitatea în  teritoriu. Anchetele sociale gîndite de ministerul de resort nu fac decît să-i lipsească de ajutor pe cei care au nevoie cu adevărat de acesta şi, invers, să-l ofere celor care ar putea să se descurce fără el.
La final, pentru cei prezenţi a fost organizată o masă de binefacere, sponsorizată de preşedintele raionului, Ilie Rău.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *