Asistenţii sociali comunitari sînt cu burta pe carte

Imagine simbol: inclusion.md

Imagine simbol: inclusion.md
Imagine simbol: inclusion.md

Asistenţii sociali comunitari din raionul Ungheni au participat, săptămîna trecută, la un seminar de formare a prestatorilor de servicii sociale în domeniul incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi. Timp de două zile, pe 23 şi, respectiv, 24 octombrie, ei au purtat un dialog deschis la  acest subiect, discutînd despre problemele cu care se confruntă în comunităţile lor, în speranţa să găsească şi soluţii pentru ele.
În ajutor le-au venit repezentanţii Asociaţiei „Keystone Moldova”, care au fost şi organizatorii seminarului. S-a vorbit pe îndelete despre specificul serviciilor create în cadrul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi despre  modalitatea eficientă de cooperare în asigurarea incluziunii sociale şi educaţionale a acestor persoane. S-a vorbit despre fiecare serviciu în parte, prezentîndu-se, în acest sens, şi cîte un filmuleţ.
„Problema persoanelor cu dizabilităţi este una primordială pentru noi. De aceea ne străduim să-i acordăm o atenţie sporită aici, la Ungheni, dezvoltînd şi extinzînd nenumărate servicii anume pentru aceste persoane”, a accentuat Constantin Potlog, şef adjunct al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familie Ungheni.
Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea durabilă a serviciilor comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi”, implimentat de către Keystone Modova.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *